Ex -Yu

Haos na letu iz Zagreba: Pas se oslobodio iz kaveza, putnici iskrcani

Haos na letu iz Zagreba: Pas se oslobodio iz kaveza, putnici iskrcani
Foto: Pixabay/Ilustracija | Haos na letu iz Zagreba za Stokholm: Pas se oslobodio iz kaveza, putnici iskrcani

Na letu "Croatia Airlinesa" na liniji OU486 iz Zagreba za Stokholm, dogodio se nesvakidašnji incident.

Naime, pas se oslobodio iz kaveza u kojem je bio i oštetio prtljažni prostor Airbusa A319 (reg. 9A-CTL).

Kako navode, pas se u skladu sa regulativom prevozio u prtljažnom prostoru te se nedugo nakon ukrcanja oslobodio iz svog kaveza.

Posada je čula buku i trčanje psa u prtljažnom prostoru te je avion vraćen na pistu, a putnici su iskrcani i prebačeni u drugi avion.

Uvidom u štetu koju je pas u prtljažnom prostoru napravio, prevoznik je odlučio da avion preventivno povuče iz saobraćaja i uputi ga na tehnički pregled kako bi se zamijenili oštećeni dijelovi.

"U toku je utvrđivanje detalja i okolnosti. Zasad se može potvrditi da je kompanija u pripremi prevoza psa na letu OU486 Zagreb - Stokholm poštovala hrvatsku i međunarodnu zakonsku regulativu te pripadajuću internu proceduru o prevozu životinja u avionu.

Zbog određenih oštećenja u prtljažnom prostoru aviona planiranog za let OU486, donesena je odluka da se avion preventivno povuče iz prometa i uputi na tehnički pregled, a putnici s navedenog leta iste su večeri prevezeni do svojeg krajnjeg odredišta našim zamenskim avionom", rekli su iz Croatia Airlinesa, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije