Ex -Yu

Nevrijeme u Hrvatskoj, grom ubio čovjeka na brodici

Nevrijeme u Hrvatskoj, grom ubio čovjeka na brodici
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL | Grom ubio čovjeka na brodici u uvali kod Šibenika

Jutros u 6.32 Policijska uprava šibensko-kninska je zaprimila dojavu da je u jednu osobu koja se nalazila na brodici na moru udario grom, javili su iz policije.

"Izlaskom na mjesto događaja utvrdili smo da je na lokaciji uvala Musarovica-Oštrica u brodicu 62-godišnjaka udario grom na kojem su se nalazile dvije osobe. Prilikom udara groma smrtno je stradao 61-godišnjak, dok je 62-godišnjak prevezen u Opštu bolnicu Šibenik na pregled", stoji u policijskom saopštenju, piše Index.hr.

Na brodici je obavljen uviđaj.

Oko 9.40 pijavica se razvila pred južnim obalama Šolte, a barem 10 minuta bila je vidljiva iz Splita. Snimljena je s područja Kašteleta, a potom se stvorila kišna zavjesa zbog koje je prestala biti vidljiva iz Splita. Uskoro se razvila još jedna pijavica u blizini prve.

Današnji dan donio je promjenu vremena, i to zbog približavanja sredozemnog ciklona čiji se centar nalazi nad zapadnim Sredozemljem. Od protekle noći se jače naoblačilo, tako da jutros prevladava oblačno, ponegdje uz kišu, pljuskove i grmljavinu.

Najviše kiše do 10 sati palo je na šibenskom području, ponegdje po 20 litara po kvadratnom metru. Grmljavinski oblaci između 9 i 10 sati razvili su se između Šolte i Čiova, gdje u ovim trenucima ima i jačih pljuskova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije