Ex -Yu

Grbin prelomio: Neću se kandidovati za predsjednika SDP-a

Grbin prelomio: Neću se kandidovati za predsjednika SDP-a
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL | Grbin prelomio: Neću se kandidovati za predsjednika SDP-a

ZAGREB - Predsjednik SDP-a u Hrvatskoj Peđa Grbin objavio je kako se on neće kandidovati na unutarstranačkim izborima te stranke i da nakon istih više neće biti na čelu stranke.

Podsjećamo, SDP je na izborima za Evropski parlament osvojio četiri mandata, što znači da u Brisel idu Biljana Borzan, Tonino Picula, Predrag Fred Matić i Romana Jerković.

Nakon rezultata na parlamentarnim izborima s kojima mnogi su bili nezadovoljni i tražili promjene, lider SDP-a najavio je kako će se njegova budućnost u stranci znati nakon evropskih, što je i učinio.

"Moram zahvaliti biračima na podršci koju smo dobili. Izlaznost koju smo jučer imali je jedna od najgorih u Evropi. To je nešto na čemu čitav politički sistem mora raditi. Bile su druge članice koje su imale izborne procese, pa je izlaznost veća. Odgovornost je na svima nama, najviše na vladajućima", naveo je Grbin.

Čestitao je svim članovima Evropskog parlamenta.

"Ako ćemo nastaviti na nivou EU na isti uštogljen način, ne treba nas čuditi ako te stranke budu većinske. Ovi izbori nas više trebaju usmjeri. Što se tiče SDP, nismo prvi, pa ne možemo biti posve zadovoljni. Nismo umrli. Tu smo. SDP je jak i tu smo da brinemo o interesima onih koji su nam dali povjerenje", rekao je Grbin, prenosi "Večernji list".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije