Ex -Yu

Državljanin Hrvatske oštetio crnogorski budžet za 556.668 evra

Državljanin Hrvatske oštetio crnogorski budžet za 556.668 evra
Foto: Ilustracija | Državljanin Hrvatske oštetio crnogorski budžet za 556.668 evra

PODGORICA - Crnogorska policija prijavila je tužilaštvu pravno lice "HKM" Podgorica i državljanina Hrvatske čiji su inicijali A.V. /54/, zbog sumnje da su utajom poreza oštetili budžet Crne Gore za 556.668 evra.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala - Odsjeka za borbu protiv korupcije Uprave policije Crne Gore, u saradnji sa službenicima Poreske uprave Crne Gore, nakon sprovedenih višemjesečnih aktivnosti, danas su podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu u Podgorici protiv ovog pravnog i fizičkog lica .

"Za krivično djelo utaja poreza i doprinosa sumnjiče se pravno lice `HKM` Podgorica i odgovorno lice u tom pravnom licu, državljanin Hrvatske A.V. Osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist, a budžetu Crne Gore pričinili materijalnu štetu u ukupnom iznosu od 556.668 evra", saopštila je Uprava policije.

Policija u Podgorici je došla do sumnje da je A.V, koji trenutno nije dostupan organima za sprovođenje zakona, kao osnivač i izvršni direktor pravnog subjekta "HKM" prikrio stvarne prihode i Poreskoj upravi dostavio netačne podatke o stečenim prihodima, te je na taj način izbjegao plaćanje poreza, doprinosa ili drugih propisanih dažbina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije