Ex -Yu

Dramatično upozorenje: Oprez, šetate po fekalijama

Dramatično upozorenje: Oprez, šetate po fekalijama
Foto: Čitalac / Slobodna Dalmacija | Dramatično upozorenje: Oprez, šetate po fekalijama

SPLIT - ​U ulici Uvala Zenta, na njenom dijelu u blizini kultnog kafića "Kalafatić", osvanula su upozorenja kojima se građanima poručuje da je pukla kanalizaciona cijev i da hodaju po fekalijama.

Osim takvih poruka, na zidu se nalazi i kopija dopisa vezanog uz ekološko udruženje "Sunce" u kojoj je navedeno u čemu je tačno problem. Čini se da je pukla cijev u cjevovodu koji se nalazi pokraj POŠK-ovog bazena na Zenti, kojim upravlja Javna ustanova "Športski objekti" (JUŠO).

Prema tome, tvrdi se da za sanaciju kvara u ovom slučaju nije nadležna kompanija "Vodovoda i kanalizacija" (ViK) nego gradska ustanova. Ali, budući da je riječ o javnoj površini, ViK je iskazao spremnost za popravak cijevi, ali JUŠO prethodno ViK-u treba poslati narudžbenicu za izvođenje radova. Do 27. juna nisu je primili, navodi se u dopisu.

"Na prijavljenoj lokaciji se radi o cjevovodu Kanalizacione stanice 'POŠK' kojom upravlja Javna ustanova 'Športski objekti', slijedom čega postupanje prilikom puknuća cijevi nije u nadležnosti VIK-a."

Nastavak na spomenuto, ViK je u svom odgovoru naveo da su već telefonski kontaktirali Javnu ustanovu koja upravlja područjem na kojem je pukla cijev, te da im je sugerisano da VIK-u pošalju narudžbenicu za izvođenje radova - navodi se u dopisu udruženja "Sunce", kojeg je neko od nezadovoljnih građana istakao na ogradnom zidu pokraj ulice koja obilazi uvalu u smjeru bazena, kupališta ispod njega, ali i dalje prema popularnoj plaži Firule.

U dopisu mole građane da se malo strpe i gradskim firmama daju nekoliko dana da riješe ovaj problem. Građane su zamolili i da im jave je li počeo popravak kvara te navode da će, u slučaju da sanacija ne bude obavljena, preduzeti dalje korake, prenosi "Slobodna Dalmacija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije