Ex -Yu

Do tri mjeseca zatvora za Novosađanku koja je gazila i zapalila zastavu Srbije

Do tri mjeseca zatvora za Novosađanku koja je gazila i zapalila zastavu Srbije
Foto: Instagram / Printscreen | Do tri meseca zatvora za Novosađanku koja je gazila i zapalila zastavu Srbije

​NOVI SAD - Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je danas da je zatražilo pritvor za M. M. koja je snimljena kako gazi i pali zastavu Srbije.

Ona se sumnjiči da je prije tri dana u Partizanskoj ulici u tom gradu skinula zastavu Srbije sa objekta firme "Tehno-ferum" bacila ju na trotoar, gazila po njoj, a potom je zapalila.

Tužilaštvo navodi da je za događaj, koji je pravno kvalifikovan kao krivično djelo Povreda ugleda Srbije, predviđena zatvorska kazna u trajanju do tri mjeseca.

Dodaje se da je osumnjičena M.M. uhapšena, kao i da joj je određeno zadržavanje do 48 časova, u kojem roku je privedena i saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje je predložilo određivanje pritvora, zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svjedoka i opasnosti da će ponoviti krivično djelo.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u subotu da je novosadska policija uhapsila 42-godišnju Novosađanku koja je skinula, gazila i zapalila zastavu Srbije.

"Novosadska policija uhapsila je M.M. (42) iz Novog Sada, koja je skinula, gazila i zapalila zastavu Srbije. Lice će biti predato na dalje postupanje tužilaštvu zbog krivičnog dela povrede ugleda države Srbije", navodi se u saopštenju MUP-a, prenosi "b92".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije