Ex -Yu

Djevojka (19) se dovodi u vezu sa oružjem u garaži u Novom Beogradu

Djevojka (19) se dovodi u vezu sa oružjem u garaži u Novom Beogradu
Foto: Youtube / Printscreen | Djevojka (19) se dovodi u vezu sa oružjem u garaži u Novom Beogradu

​BEOGRAD - U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su mladić N.D. (24) i djevojka A.B. (19) pod sumnjom da su dio kriminalne grupe koja je u garaži u Novom Beogradu držala oružje i eksplozivne naprave, a u stanu drogu.

Oni su sinoć saslušani i iznijeli su odbranu.

Članovi kriminalne grupe u iznajmljenoj garaži stambene zgrade u Novom Beogradu držali su veću količinu vatrenog oružja, dijelove vatrenog oružja, municiju, minsko-ekplozivna sredstva i sredstva velike razorne moći čije držanje nije dozvoljeno građanima.

U iznamljenoj garaži pronađen je jedan ručni raketni bacač, dvije tromblonske mine, eksploziv, šest detonadorskih kapisli, sedam ručnih bombi, osam automatskih pušaka sa 14 okvira, jedan pištolj, kao i 2.734 komada municije različitog kalibra.

U automobilu marke “BMW”, koji je u vlasništvu osumnjičene A.B, pronađena su tri pištolja, 203 komada pištoljske munucije različitog kalibra, jedna ručna bomba, tri elektronske vagice za precizno mjerenje, kao i opojna droga kokain ukupne neto mase 1.487,68 grama i opojna droga kanabis ukupne neto mase 179,96 grama.

U stanu na teritoriji GO Voždovac pronađeno je 0.53 grama opojne droge kokain i jedna vagica za precizno mjerenje.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović rekao je da tužilaštvo u ovom predmetu sarađuje sa pripadnicima SBPOK-a i BIA, te da se intenzivno preduzimaju radnje na otkrivanju ostalih članova ove kriminalne grupe.

On je naglasio da istraga treba da utvrdi sve aspekte i okolnosti djelovanja ove kriminalne grupe.

"U toku istrage biće obavljena neophodna vještačenja, biće ispitani svjedoci i preduzete druge neophodne radnje u cilju utvđivanja kako je nabavljeno pronađeno oružje i sa kojim krajnjim ciljem", naveo je glavni javni tužilac VJT u Beogradu, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije