Ex -Yu

Djevojčici (3) koja se otrovala alkoholom izmjereno čak 4,5 promila

Djevojčici (3) koja se otrovala alkoholom izmjereno čak 4,5 promila
Foto: Pixabay | Djevojčici (3) koja se otrovala alkoholom izmjereno čak 4,5 promila alkohola u krvi

Djevojčica iz sela Brajkovac, nedaleko od Lazarevca, koja se prošle nedjelje u porodičnoj kući otrovala popivši, najvjerovatnije, rakiju, u Dječju kliniku u Tiršovoj primljena je u stanju visoke alkoholisanosti, u krvi joj je izmjereno 4,5 promila alkohola.

Prema onome što je kazao izvor iz istrage, djevojčica je bila u veoma teškom stanju, skoro je zapala u komu, ali je na svu sreću dovedena na vrijeme. Ona je, prema dosada dostupnim informacijama, u kući bila sa dvojicom starije braće i sestrom i u jednom trenutku je, navodno, pronašla flašu sa rakijom, odakle je popila nekoliko gutljaja.

Kako je medijima ispričao komšija, djeca su je u nesvjesnom stanju iznijela na trombulinu ispred kuće i dotrčala do njega da jave šta se desilo i traže pomoć. Pokazali su mu i flašu iz koje je pila. On nije imao auto da vozi dijete, pa je zvao oca djevojčice, koji ne živi sa njima i koji je bio u Šapcu. Čovjek je stigao za sat i po vremena i djevojčicu u besvjesnom stanju odvezao u bolnicu.

"Djevojčica se oporavlja, stabilno je i uskoro će biti otpuštena", navodi izvor.

Zbog tolike količine alkohola u krvi, a treba imati u vidu da je riječ o trogodišnjem djetetu, prijetila joj je dijaliza. Srećom, sve se dobro završilo.

Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu juče je naložilo policiji da podnese krivičnu prijavu protiv P. J., djevojčicine majke. Kako je saopšteno, na osnovu prikupljenih obavještenja i dokaza proteklih dana ona se sumnjiči da je počinila krivično djelo kršenje porodičnih obaveza. Protiv nje će biti pokrenuta istraga i kada izađe iz bolnice, u kojoj se nalazi od prošle nedjelje, biće saslušana u tužilaštvu. Po okončanju dokaznog postupka odlučiće se da li će biti podnijet i optužni prijedlog, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije