Ex -Yu

Dječaka ubicu izveli iz bolnice: Policajci ga štitili svojim tijelima

Dječaka ubicu izveli iz bolnice: Policajci ga štitili svojim tijelima
Foto: Screenshot | Dječaka ubicu izveli iz bolnice: Policajci ga štitili svojim tijelima

Dječak ubica koji je 3. maja prošle godine ubio devet učenika i radnika obezbjeđanja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru jutros je pod neviđenim mjerama bezbjednosti iz klinike u kojoj je smješten nakon zločina doveden na suđenje svojim roditeljima.

Dječak ubica je oko 8.30 sati iz klinike u kojoj je smješten nakon zločina krenuo na suđenje.

Na licu mjesta je bio veliki broj policajaca koji su u jednom trenutku od medicinskog osoblja tražili da se postave čaršavi kako se ne bi vidio trenutak kada dejčaka ubicu izvode iz bolnice i smještaju u sanitet kojim je transportovan u sudnicu Specijalnog suda gdje svjedoči u procesu protiv oca Vladimira i majke Miljane.

Kako čaršavi nisu mogli da ga zaštite od pogleda tokom silaska niz rampu bolnice do samog kombija policajci su se poređali i svojim tijelima zaštitili od pogleda masovnog ubicu.

Nakon što je smješten u sanitet kolona vozila se uputila ka sudu.

Suđenje za masovno ubistvo u "Ribnikaru", na kom su okrivljeni roditelji dječaka koji je pucao Vladimir i Miljana Kecmanović i instruktor streljane Nemanja Marinković, nastavlja se danas. Suđenje je zbog bezbjednosti premješteno u prostorije Specijalnog suda, s obzirom na to da će K. K, kao svjedok protiv svojih roditelja, i danas da odgovara na pitanja. On je oko 9 sati stigao u sud.

Četvrti okrivljeni, vlasnik streljane Ratko Ivanović priznao je da je dao lažni iskaz i sa Višim javnim tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice, te je osuđen na kaznu kućnog zatvora od šest mjeseci.

Iako se govorilo o tome da će dječak u Specijalnom sudu da svjedoči iz prostorije za posebno osjetljive svjedoke iz koje bi viido sve u sudnici, dok njega ne bi vidio niko, dječak je ipak svjedočio za sudskom govornicom, dok su članovi porodica ubijenih bili u dijelu za publiku, odvojeni staklom. Bio je to prvi put za skoro godinu i po dana da je dječak izveden iz psihijatrijske ustanove u kojoj se nalazi.

Na prethodnom suđenju maloljetniku su pitanja postavljali sudija, tužilac punomoćnici oštećenih i jedan član porodica ubijenih. Članovi porodica ubijenih danas će se suočiti da dječakom i imati priliku da mu postavljaju pitanja, a dječaka mogu da ispituju i njegovi roditelji Vladimir i Miljana Kecmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije