Ex -Yu

Dječak ubica sutra pred sudom: K.K. prvi put izlazi sa psihijatrije

Dječak ubica sutra pred sudom: K.K. prvi put izlazi sa psihijatrije
Foto: Tanjug | Dječak ubica sutra pred sudom: K.K. prvi put izlazi sa psihijatrije

BEOGRAD - Dječak K.K. koji je 3. maja prošle godine u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru počinio masovno ubistvo biće ispitan sutra u Specijalnom sudu u Beogradu, na suđenju svojim roditeljima Miljani i Vladimiru K.

Dječak ubica će biti ispitan u svojstvu svjedoka, a kako saznaje Tanjug, svjedočiće iz posebne prostorije, odvojene od sudnice broj jedan u kojoj će sjedeti svi ostali učesnici u postupku.

Najveća sudnica Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici broj 1 podijeljena je u tri dijela, tako da u prvom sjede sudije, advokati, tužioci i porodice žrtava i ranjenih, a u drugom optuženi. 

Treći dio sudnice predviđen je za publiku i novinare, međutim u ovom postupku je suđenje zatvoreno za javnost.

Beogradski mediji navode da će K.K. tada prvi put biti izveden iz psihijatrijske klinike u kojoj se nalazi od zločina i sproveden u sud. Suđenju će, pored advokata, moći da prisustvuju i članovi porodica žrtava i ranjenih.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dječaka Vladimiru i Miljani K. i instruktoru streljane N.M., koji je optužen za krivično djelo davanje lažnog iskaza. 

Vlasnik streljane u kojoj je maloljetni K.K. učio da puca, R.I. je sklopio sporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu na osnovu čega ga je sud oglasio krivim za krivično djelo davanje lažnog iskaza i osudio na kaznu kućnog zatvora od šest mjeseci.

Miljana i Vladimir K. od početka suđenja negiraju krivicu. Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloljetnih žrtava.

Otac dječaka optužen je da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti jer je dijete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući. 

Majka dječaka je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici u kojoj je masakr počinjen. 

Dječak K.K, koji u vrijeme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je 3. maja prošle godine u školi iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.  

On ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro djece i nastavnicu istorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije