Ex -Yu

Detalji požara u Makarskoj: Izgorjela jahta bh. tajkuna, građani spasili posadu (VIDEO)

Detalji požara u Makarskoj: Izgorjela jahta bh. tajkuna, građani spasili posadu (VIDEO)
Foto: Matko Begovic/PIXSELL | Detalji požara u Makarskoj: Izgorjela jahta bh. tajkuna, građani spasili posadu

MAKARSKA - Iz još nepoznatih razloga sinoć prije ponoći izbio je požar na 24 metarskoj jahti Acceptus, usidrenoj u makarskoj luci, javlja Makarska danas.

Slobodna Dalmacija saznaje da je jahta u vlasništvu jednog bosansko-hercegovačkog tajkuna iz Širokog Brijega koji se u Makarskoj bavi stanogradnjom, a ovu luksuznu jahtu daje u najam.

Čim je počelo gorjeti, Makarani su lupanjem o brod uspjeli probuditi troje članova posade koji su spavali u jednoj od pet kabina, a koji su, srećom, pobjegli neopovrijeđeni.

"Ja nisam vise mogla bit među tim dimom, maska je malo spasila stvar, ali plinovi su vrag. Vatrogasci sa cile rivijere su na terenu ali ova neman se ne da ugasit tako lako. Strašno. Ostali brodovi su se maknuli,iz jahte suklja crni dim, vatra se rasplamsala, prijeti i ekspodirat. Uspila sam ponešto snimit i poslikat ali luda sam skroz, pa nagušila sam se toliko toga otrova da sad idem u kaznu… nadam se da ce naši vatrogasci ovo sve izdržat", kazala je Dubravka Paunović, fotografisala požar, prenosi Morski.hr.

Rivijerom se tokom noći zbog požara širio dim i miris izgorjele plastike, a s obzirom da je postojala opasnost od eksplozije, policija je ogradila cijelu rivu.

Svi ostali brodovi koji su u luci bili privezani uz jahtu u plamenu isplovili su na pučinu kako se požar ne bi proširio.

Acceptus je pod malteškom zastavom u luku uplovio oko 12 sati prije požara, sa šestero gostiju koji su je i unajmili. Sedmični najam jahte, čija se vrijednost procjenjuje na oko tri miliona evra, košta oko 90.000 evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije