Ex -Yu

Dadilja i profesorica svjedočile na suđenju za masakr u "Ribnikaru"

Dadilja i profesorica svjedočile na suđenju za masakr u "Ribnikaru"
Foto: Tanjug | Dadilja i profesorica svjedočile na suđenje za masakr u Ribnikaru

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu je u nastavku suđenja roditeljima dječaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro djece i čuvara te škole, svjedočila nastavnica istorije koja je tada bila ranjena.

Kako Tanjug saznaje, nakon nje je svjedočila dadilja maloljetnog K.K. koja je zatim napustila zgradu suda dok je nastavnica istorije ostala da prati suđenje.

 Sudija je odredio pauzu nakon koje će svjedočiti DNK vještak i svjedok iz streljane.

Na prethodnom ročištu majka dječaka koji je počinio ubistva  Miljana Kecmanović iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne svjedoči u ovom postupku. Tada su ispitani policajci koji su učestvovali u uviđaju u stanu Kecmanovića nakon masakra.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dječaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru streljane Nemanji Marinkoviću, koji je optužen za krivično djelo davanje lažnog iskaza. Vlasnik streljane u kojoj je maloljetni K.K. učio da puca, Ratko Ivanović, sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu na osnovu kojeg ga je sud oglasio krivim za krivično djelo davanje lažnog iskaza i osudio na kaznu kućnog zatvora od šest mjeseci.

Miljana i Vladimir Kecmanović su na prethodnim suđenjima iznijeli odbranu i negirali krivicu. 

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloljetnih žrtava.

Otac dječaka optužen je da je izvršio krivično djelo - teško djelo protiv opšte sigurnosti jer je dijete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Majka Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionicu u kojoj je masakr počinjen. 

Dječak K.K, koji u vrijeme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja. Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro djece i nastavnicu istorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije