Ex -Yu

Čedomir Jovanović mora na operaciju

Čedomir Jovanović mora na operaciju
Foto: Printscreen Instagram | Čedomir Jovanović mora na operaciju

BEOGRAD - Lider LDP Čedomir Jovanović mora na operaciju lumbalnih pršljenova kičme.

On je podijelio na svom Facebooku profilu fotografiju iz bolničke postelje.

"Dobro jutro. Hvala za svako slovo vaše brige i divne podrške. Odustaćemo nikad, a ni tada", napisao je on, prenosi Informer.

Riječ je o staroj povredi koja se krajem septembra iskomplikovala, ako koju Jovanović vuče još od 2013. godine tokom ekspedicije na Karakorum i čuveni planinski vrh K2.

On je do sada takozvanim konzervativnim terapijama rješavao povremena pogoršanja i probleme koje je izazivala povreda četvrtog i petog pršljena, ali se tokom septembra situacija iskomplikovala u postepeno oduzimanje desne noge. Nakon dijagnostike i konsultacije sa našim najvećim stručnjacima za neurohirurgiju dogovorena je hitna operacija kičme kako se povreda ne bi pogoršala u paralizu desne noge.

S obzirom na to da su u dijagnostici konsultovani neurohirurzi sa klinike u Minhenu koji su prije dvije godine pomogli ljekarima u Srbiji u prvoj operaciji te vrste koja je izvedena u Srbiji, Jovanoviću je ponuđen odlazak na operaciju u Minhen, ali je on tu mogućnost izričito odbio jer ima apsolutno povjerenje u sposobnost naših stručnjaka koji su i do sada, uprkos vrlo ozbiljnim povredama i komplikovanim hirurškim zahvatima, izvanredno rješavali sve teške situacije.

Podsjetimo, u martu ove godine profesor doktor Goran Tulić uspješno je operisao Jovanović i praktično mu spasio desno koleno, uprkos tome što mu je još 2016. godine na jednoj od najrenomiranijih ortopedskih klinika u svijetu rečeno da je jedino rješenje ugradnja proteze.

Inače, kako Informer saznaje Jovanović već nekoliko dana leži na odjeljenju ortopedije Univerzitetskog kliničkog centra Srbije gdje su u toku pripreme za operaciju, koju bi sutra trebalo da izvrši spinalni hirurg Slaviša Zagorac sa svojim timom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije