Ex -Yu

Brod krcat eksplozivom pluta kraj Lastova

Brod krcat eksplozivom pluta kraj Lastova
Foto: Pixnio | Brod krcat eksplozivom pluta kraj Lastova

​Portugalski brod "Kathrin", koji navodno prevozi eksplozive namijenjene Izraelu, Slovenija i Crna Gora moraju spriječiti od pristajanja u svoje luke, ističe "Amnesty International".

Brod navodno ima eksplozive namijenjene Izraelu, informacije su vlade Namibije i portugalskog ministra spoljnih poslova, javlja "24sata".

Namibijske vlasti odbile su ulazak tom brodu u avgustu takođe zbog osam kontejnera eksploziva RDX Hexogen namijenjenih Izraelu.

Prema informacijama iz kabineta premijera Slovenije i ministra spoljnih poslova Portugala, brod je krenuo prema Crnoj Gori i slovenačkoj luci Koper, gdje će istovariti teret.

Nije poznato kako će teret stići do Izraela.

"Kathrin" je trenutno u Jadranskom moru, uz granicu hrvatskih teritorijalnih voda, nedaleko od Lastova, stoji na portalu "Marine Traffic".

Portal "RTCG" javio je da brod nije mogao da uplovi u luku Bar, a "Morski.hr" navodi da "Kathrin" pluta kod Lastova jer se pretpostavlja da traži dopuštenje hrvatskih vlasti za prolazak ili uplovljavanje u hrvatske teritorijalne vode, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije