Ex -Yu

Bivši sekretar u Ministarstvu prosvjete Srbije u pritvoru

Bivši sekretar u Ministarstvu prosvjete Srbije u pritvoru
Foto: Matthew Ansley/Unsplash | Bivši sekretar u Ministarstvu prosvjete Srbije u pritvoru

BEOGRAD - Na prijedlog Javnog tužilaštva za organizovani kriminal sud je odredio do 30 dana pritvor bivšem državnom sekretaru u Ministarstvu prosvjete Srbije N.R. i direktoru Osnovne škole "Jastrebački partizani" iz Merošine B.R., osumnjičenima za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja.

Tužilaštvo je donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osam osoba i to: N.R., zbog pet krivičnih dela trgovina uticajem, M.V. zbog pet krivičnih dela trgovina uticajem u sticaju sa pet krivičnih djela zloupotreba službenog polažaja, kao i jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U ovoj istrazi B.R., V.D., D.S., S.G., T.R., se stavlja na teret po jedno krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a J.D. pet krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, prenosi RTS.

Osumnjičeni M.V., V.D., D.S., S.G., T.R. i J.D. su tokom saslušanja u tužilaštvu u potpunosti priznali izvršenje krivičnog djela koje im se stavlja na teret, zbog čega im je ukinuta mjera zadržavanja do 48 sati i nije predlagano određivanje pritvora, jer za to nije postojala zakonska osnova, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Osumnjičeni N.R. se branio ćutanjem, dok je osumnjičeni B.R. negirao izvršenje krivičnog djela, te je u odnosu na njih predloženo određivanje pritvora jer postoje okolnosti koje ukazuju da će eventualnim puštanjem na slobodu uticati na svjedoke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije