Ex -Yu

Biciklista kroz prozor auta uhvatio vozača za vrat i udarao ga šakama

Biciklista kroz prozor auta uhvatio vozača za vrat i udarao ga šakama
Foto: Igor Soban/PIXSELL | Biciklista kroz prozor auta hvatao vozačak za vrat i udarao ga šakama

​U Splitu je u utorak došlo do sukoba u saobraćaju. Biciklista je smatrao da je ponašanje vozača putničkog automobila dovelo do ugrožavanja njegove bezbjednosti pa ga je fizički i verbalno napao.

"Utvrđeno je da je biciklist na naročito drzak i nepristojan način narušavao javni red i mir, tako da je zbog nesuglasica u prometu došao do vozača osobnog vozila, kroz otvoreni prozor vozačevih vrata fizički napao uhvativši ga rukama za vrat te ga više puta udarao šakama po glavi i tijelu", objavila je PU splitsko-dalmatinska, prenosi Index.hr.

Policija navodi da je vozač automobila do sada više puta prekršajno sankcioniran, a posljednji put u julu 2024.

"Utvrđeno je da je upravljao osobnim vozilom nakon što mu je rješenjem ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih bodova na vrijeme od dvije godine, s trajanjem do 13. septembra 2026. godine, a prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Sud je presudio da je kriv, osudio ga na kaznu zatvora od 30 dana uz primjenu uslovne kazne na šest mjeseci, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca", saopšteno je iz PU splitsko-dalmatinske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije