Ex -Yu

Andriji Draškoviću 10 godina zatvora zbog ubistva Plećića

Andriji Draškoviću 10 godina zatvora zbog ubistva Plećića
Andriji Draškoviću 10 godina zatvora zbog ubistva Plećića

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu osudio je u srijedu Andriju Draškovića na 10 godina zatvora, a njegovog kuma Aleksandra Golubovića Batanka na devet godina, zbog ubistva Zvonka Plećića Pleće u beogradskom restoranu "Knez" 11. septembra 2000.godine.

Zbog opasnosti od bjekstva Draškoviću je po izricanju presude određen pritvor i on je iz sudnice odveden u zatvor, dok Goluboviću pritvor nije određen.  

Draškoviću i Goluboviću u kaznu je uračunato i četiri godine koje su proveli u zatvoru od 2000. do 2004. godine.  

Sudija Zorana Trajković rekla je da je kazna odgovarajuća učinjenom krivičnom djelu i da su Drašković i Golubović krivi za krivično djelo koje se kvalifikuje kao ubistvo u saizvršilaštvu.  

"Prilikom donošenja presude sud je imao u vidu neprimereno ponašanje Plećića u restoranu, ali je reakcija optuženih bila preterana", rekla je Trajković.  

Sud je u izricanju presude kao olakšavajuće okolnosti cijenio to što su Drašković i Golubović porodični ljudi, očevi maloletne djece, a imao je u vidu i iritirajuće ponašanje Plećića, dodala je sudija.  

Sudija Trajković rekla je da je sud utvrdio da je Plećić 11. septembra 2000. ušao u restoran "Knez", seo za sto za kojim su bili optuženi, obratio im se riječima "Gde ste p..." i pitao Draškovića "Da li si ti ubio mog brata Šijana (Zorana)".  

Posle kraće prepirke njih dvojica pucali su u Plećića, ispalivši ukupno pet metaka, od kojih tri Golubović, a dva Drašković, rečeno je u presudi.  

Po izricanju presude Drašković se pozdravio sa članovima svoje porodice, a Golubović je rekao da je presuda nepravedna i da i on hoće da ide u zatvor.  

Stranke u postupku mogu da ulože žalbu na presudu Apelacionom sudu Beogradu u roku od 15 dana.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije