Ex -Yu

Albanka kolima ubila brata i sestru: Dobila četiri godine zatvora

Albanka kolima ubila brata i sestru: Dobila četiri godine zatvora
Foto: Pixnio | Albanka kolima ubila brata i sestru: Dobila četiri godine zatvora

​DUBROVNIK - Državno tužilaštvo Hrvatske uložilo je žalbu na presudu kojom je 29-godišnja Albanka, Klevisa Imeri, osuđena na četiri godine zatvora zbog tragične nesreće kod Dubrovnika i zatražilo strožiju kaznu.

Albanku je nepravosnažno osudio Županijski sud u Dubrovniku, koji je utvrdio da je kriva za nesreću u aprilu ove godine.

Prema presudi, 9. aprila 2024. godine oko 20.30 časova, kod mjesta Slano, ona je upravljao automobilom BMV XM u pravcu Dubrovnika i počela da pretiče automobil ispred sebe.

Nije, međutim, provjerila može li to da učini na siguran način pa se sudarila s automobilom koji je naišao iz suprotnog pravca. U njemu su poginuli brat (21) i sestra (19).

"Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer državno tužilaštvo smatra da je kazna preblaga s obzirom na težinu i posljedice počinjenog krivičnog djela kojim je uzrokovana smrt dvije mlade osobe pa je predloženo u žalbi da se optuženoj izrekne stroža kazna" potvrđeno je iz Opštinskog državnog tužilaštva u Dubrovniku.

Inače, optuženoj je pritvor nakon nepravosnažne presude produžen, budući da je strana državljanka pa bi mogla da pobjegne iz Hrvatske, prenosi "24Sedam".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije