Ex -Yu

Abdić: DPS ubjedljivo najjača partija u Podgorici

Abdić: DPS ubjedljivo najjača partija u Podgorici
Foto: Screenshot / Facebook | Abdić: DPS ubjedljivo najjača partija u Podgorici

PODGORICA - Nosilac liste Demokratske partije socijalista (DPS) na izborima u Podgorici Nermin Abdić izjavio je da je njegova stranka ubjedljivo najjača partija u glavnom gradu Crne Gore i da će DPS biti stožer naredne lokalne uprave.

"DPS je osvojio 50 odsto više glasova u odnosu na narednu listu", rekao je Abdić na konferenciji za novinare u štabu te partije, prenijele su podgoričke "Vijesti".

Abdić je dodao da su partije opozicije ubjedljivo trijumfovale i da treba da formiraju novu vlast.

"Večeras je pobijedila Podgorica svih njenih građana", rekao je Abdić.

On se obratio okupljenima ispred prostorija DPS-a i poručio im da pobjedu proslave dostojanstveno, kao i da "koliko već sutra, moraju da zasuču rukave i počnu da rade".

Iz DPS-a nisu odgovorili na pitanje da li će praviti postizbornu koaliciju sa listom Jakova Milatovića.

Predsjednik DPS-a Danijel Živković izjavio je a je vlada pala i pozvao crnogorskog premijera Milojka Spajića da podnese ostavku.

"Vrijeme je za vraćanje DPS-a u vlast", smatra Živković i dodaje da je vlast sa državnog nivoa potpuno izgubila legitimitet.

Prema preliminarnim podacima Centra za demokratsku tranziciju (CDT), na jučerašnjim vanrednim lokalnim izborima u Podgorici DPS je osvojio 19 mandata, PES-Demokrate 14, "Za budućnost Podgorice" 13, a "Za bolju Podgoricu" šest.

Prema preliminarnim rezultatima CDT-a na osnovu obrađenih svih 215 biračkih mjesta, Evropski savez je osvojio tri mandata, a Stranka evropskog progresa i Preokret po dva mandata, prenosi portal RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije