Društvo

Еgić: Bez posla u Srpskoj ostalo 1.100 ljudi

Еgić: Bez posla u Srpskoj ostalo 1.100 ljudi
Foto: Radoš Krstojević | Еgić: Bez posla u Srpskoj ostalo 1.100 ljudi

BANJALUKA – Oko 1.100 ljudi u Republici Srpskoj ostalo je bez posla u prethodnom periodu, a najviše je pogođena prerađivačka industrija, prije svih drvoprerađivački sektor.

Kazao je ovo Danijel Egić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, odgovarajući na pitanje gdje postoje najveći problemi kada je u pitanju poslovni sektor u Srpskoj, a nakon što su se predstavnici prerađivačkog sektora žalili da su u velikim problemima zbog otkazivanja ugovora iz inostranstva, a usljed krize koja je zahvatila zapadnu Evropu.

"Najviše su pogođeni sektor prerađivačke industrije i drvoprerade, čiji se proizvodi najviše izvoze u zapadnu Evropu", rekao je Egić.

On je naveo i da se na tom području pojavila nelojalna konkurencija, prije svega proizvoda iz Ukrajine, zbog čega će nadležni u Srpskoj morati da mijenjaju strukturu privrede, u smislu da će se morati težiti razvoju grana industrije koje su visokoproduktivne.

"To je dugoročna politika i strategija razvoja Vlade na koju moramo obratiti posebnu pažnju", podsjetio je resorni ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije