Društvo

Vozači oprez, magla u kotlinama

Vozači oprez, magla u kotlinama
Foto: Pexels/Ilustracija | Vozači oprez, magla u kotlinama

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH u jutarnjim časovima ponegdje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove mjestimčno je smanjena vidljivost zbog magle, a saobraćaj se na većini puteva odvija po pretežno suvim kolovozima.

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske ističu da su na dionicama u usjecima učestali odroni i na svim putnim pravcima vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Zbog radova, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionicama magistralnog puta Milići - Vlasenica i Vlasenica - Han Pijesak.

Na dionici regionalnog puta Šepak - granica Republike Srpske (BiH) Srbije (Šepak) i na mostu preko Drine zabranjen je saobraćaj za vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 40 tona i čije osovinsko opterećenje prelazi devet tona.

Tokom prelaska mosta, na mostu se istovremenoo mogu naći najviše dva teretna vozila i to bez putničkih vozila.

Izmjene u saobraćaju su, zbog radova, i na magistralnom putu Donja Bukovica - Vršani i Vršani - Bijeljina, Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko Tjentište u Sastavcima, na području Han Pijeska i Sokoca.

Radovi su u toku i na putevima Dobro Polje - Miljevina, Sastavci-Ustiprača, Brod na Drini - Hum, Gradiška - Kozarska Dubica, Teslić-Podjezera i na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta.

Na dionici magistralnog puta Lončari - granica Republike Srpske/Brčko distrikt zbog deminerskih radova od 8.00 do 15.00 časova saobraćaj će biti obustavljan u trajanju od 30 minuta i 15 minuta propuštanja vozila u dva intervala.

Zbog radova na mostu izmijenjen je režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Piperi - Mačkovac.

Za vrijeme obustave, vozila teža od 3,5 tona biće preusmjerena na alternativne putne pravce Mačkovac - Čelić i Piperi - Lukavica - Brnjak, a vozila do 3,5 tone ukupne mase na lokalne puteve preko Mačkovca i Vakufa.

Danas će se od 18.00 časova kretati vanredni prevoz većih dimenzija na relaciji Prijedor - Knežica - Kozarska Dubica - granični prelaz Donja Gradina, pa iz AMS mole učesnike u saobraćaju da se pridržavaju uputstva policijskih službenika i tehničke pratnje.

Na području FBiH mogući du kraći zastoji na dionicama gdje su toku radovi radovi, posebno na putevima Kladanj - Živinice, Prozor - Jablanica, Foča - Ustikolina i Tarčin - Konjic.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, prenosi Srna.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase, te se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije