Društvo

Veliki interes za ljubinjsku kotlićijadu

Veliki interes za ljubinjsku kotlićijadu
Foto: Ustupljena fotografija | Veliki interes za ljubinjsku kotlićijadu

LJUBINJE - U Ljubinju su započele prijave za održavanje čuvenog "Ljubinjskog kotlića", manifestacije koja svake godine okupi veliki broj majstora kotlića i ljubitelja dobre hrane i druženja iz cijelog regiona.

Sve će se odvijati 7. septembra u organizaciji Folklornog društva "Ljubinje" i grupe građana "Svoj komod", na platou ispred crkve u ovom gradu, sa početkom u 11 časova.

"Na šestom po redu takmičenju očekuje se rekordan broj ekipa, kako iz Ljubinja - tako i iz svih opština Hercegovine, ali i ostalog dijela Bosne i Hercegovine, te Srbije, Crne Gore i Hrvatske, i već nam se brojne ekipe javljaju", navode organizatori.

Napominjući da je posebnost ove manifestacije u gradiću podno planine Radovinje upravo to što, osim iskusnih i provjerenih ekipa sa bogatim kulinarskim iskustvom, svake godine učestvuju i kolektivi, ali i cijele porodice, a posebno djeca, oni i ove godine obećavaju dobru zabavu u  lijepom okruženju sa puno pozitivne energije.

"Ovo takmičenje u spremanju gulaša je poznato po tome da na njemu, pored lovaca, iskusnih i provjerenih gurmana, učestvuju i svi oni koji uz vatru, kotlić i muziku žele da uživaju sa dragim prijateljima i provedu jedan lijep subotnji dan u Ljubinju, pa stoga pozivamo sve koji žele da dođu", navode dalje organizatori.

Za kotlićijadu će biti formiran i stručni žiri koji će proglasiti najbolje među najboljima, a organizatori tvrde da će za sve goste i posjetioce manifestacije biti poslužen zajednički gulaš i bogata trpeza nakon proglašenja pobjednika.

Svi koji to žele mogu se prijaviti i dobiti bilo kakve druge informacije na brojeve telefona: 065/166-313 i 065/695-610.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije