Društvo

Unapređenje zdravstvene zaštite u oblasti medicine rada

Unapređenje zdravstvene zaštite u oblasti medicine rada
Foto: Srna | Unapređenje zdravstvene zaštite u oblasti medicine rada

BANJALUKA - Predstavnici Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske i Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije" potpisali su danas u Banjaluci ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji s ciljem unapređenja nivoa zdravstvene zaštite, posebno u oblasti medicine rada.

Ugovor su potpisali vršilac dužnosti direktora Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske Boris Međedović i direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije" Vlado Batnožić.

Saradnja podrazumijeva razmjenu znanja i iskustva u oblasti zdravstva, pružanja medicinskih i dijagnostičkih usluga, kao i uzajamne posjete kako bi dodatno unaprijedili kvalitet zdravstvene zaštite i usluga koje zavodi pružaju.

Iz Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske saopšteno je da je ugovor nastao kao rezultat intenzivnije saradnje dva zavoda, koja je uspostavljena nakon nedavnog sastanka održanog u okviru Svesrpskog sabora u Beogradu.

Međedović je istakao da je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Zavodom iz Srbije izuzetno značajan, posebno sa stanovišta jer je Zavod za medicinu rada i sporta Srpske od ove godine počeo da sprovodi zdravstvene preglede radnika "Željeznice Republike Srpske".

Iz tog razloga, rekao je Međedović, za Zavod će biti dragocjeno dugogodišnje iskustvo kolega iz Srbije u oblasti zdravstvene zaštite radnika željeznica, kao i medicine rada uopšte.

Iz Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske napominju da je Zakonom o zdravstvenoj zaštiti definisano da je Zavod jedina ustanova koja je, između ostalog, ovlaštena da obavlja poslove ocjene psihofizičke i radne sposobnosti lica koja učestvuju u željezničkom, vazdušnom ili vodnom saobraćaju, radnika koji rade na eksploataciji ruda, lica koja nose vatreno oružje i slično.

Direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije" i njegovi saradnici prilikom posjete Zavodu za medicinu rada i sporta Republike Srpske informisani su o radu Zavoda i uslugama koje su u ovoj ustanovi dostupne građanima Srpske, piše Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije