Društvo

UKC RS dobio prvog profesionalca za liječenje gojaznosti

UKC RS dobio prvog profesionalca za liječenje gojaznosti
Foto: Ustupljena fotografija | UKC RS dobio prvog profesionalca za liječenje gojaznosti

BANJALUKA - Klinika za unutrašnje bolesti - Odjeljenje endokrinologije UKC Republike Srpske dobilo je prvog svjetski sertifikovanog profesionalca za liječenje i borbu protiv gojaznosti, čime je ova ustanova postala jedina institucija u BiH koja u svom sastavu zapošljava SCOPE sertifikovanog profesionalca za gojaznost.

Kako navode iz UKC RS, Ivona Risović, internista endokrinolog, u okviru Strateškog centra za stručno obrazovanje o gojaznosti uspješno je završila višemjesečnu edukaciju i položila ispit za SCOPE sertifikat koji dodjeljuje Svjetska federacija za gojaznost, globalna organizacija fokusirana isključivo za gojaznost sa sjedištem u Londonu.

Pojašnjavaju da je SCOPE sertifikat jedini svjetski priznati certifikat u menadžmentu gojaznosti. Dodaju da o značaju i kompleksnosti ove edukacije govori i podatak da ovaj sertifikat posjeduju ljekari iz 72 države.

"Ivona Risović jedini je ljekar u Bosni i Hercegovini koji posjeduje ovaj međunarnodni sertifikat za gojaznost, a UKC Republike Srpske još jednom je dokazao opredijeljenost za kontinuirano ulaganje u edukaciju i nove vještine u skladu sa svjetskim standardima", navode iz UKC RS.

Kako je kazao Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS, ova ustanova jedina je u Bosni i Hercegovini koja posjeduje ovaj međunarnodni sertifikat.

"Nastavljamo da radimo na unapređenju zdravstvenog sistema, edukaciji našeg kadra i nabavci najbolje opreme. Čestitam koleginici na ovom velikom uspjehu i obećavam i dalje veliku podršku svim zaposlenima u UKC Republike Srpske u smislu edukacija u najprestižnijim ustanovama Evrope i svijeta. Istovremeno ću se truditi da ovdje dovodim najbolje stručnjake kako bi učili naše ljekare i ostalo medicinsko osoblje", rekao je Đajić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije