Društvo

U stroju Policije Srpske 261 kadet (VIDEO)

U stroju Policije Srpske 261 kadet (VIDEO)
Foto: Dražan Pozderović | U stroju Policije Srpske novih 251 kadeta

BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je promovisalo 251 kadeta 25. klase Policijske akademije i 10 kadeta 11. klase za Specijalnu antiterorističku jedinicu koji su uspješno završili školovanje.

Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, rekao je da je danas istorijski dan za Srpsku.

“Nikada od postajanja Srpske nismo imali postrojbi ovoliki broj kadeta koji su budućnost Srpske, ali i ministarstva”, kazao je Višković.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan poručio je danas u Zalužanima kod Banjaluke da se novom generacijom pripadnika MUP-a Srpske policija zanavlja mladošću i patriotama koji će nastaviti stopama prethodnika koji su dali puni doprinos opstanku Srpske.

"Zanavljamo policiju mladošću, novom generacijom patriota koji mogu prepoznati svoju ulogu zaštitnika Ustava Republike Srpske i bezbjednosti svih naših građana. Novom snagom i garancijom naše budućnosti", poručio je Karan u obraćanju na promociji kadeta 25. klase Policijske akademije i 11. klase pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice.

Čestitajući kadetima zvanični ulazak u redove policije Srpske, resorni ministar je rekao da su pred njima brojni izazovi i obaveze, da se od njih očekuje da znanja sa Policijske akademije primijene u praksi i tako daju doprinos u zaštiti bezbjednosti građana i njihove imovine i ustavnog poretka Republike Srpske.

Karan je istakao da je ponosan na činjenicu da je Ministarstvo pokazalo izuzetan kapacitet da u jednom trenutku istovremeno školuje 800 kadeta, što je impresivan podatak imajući u vidu da je od osnivanja Policijske akademije kroz nju prošlo više od 3.000 kadeta.

Mile Šikman, načelnik Uprave za policijsku obuku MUP-a Republike Srpske, kazao je da policijsko obarazovanje temelj svake policijske profesije.

“Prošli ste obuku kroz dvije faze koje su trajale 14 mjeseci. Tražili smo od vas jaku disciplinu i najbolje znate da nije bilo lako ispuniti sve zadatke.Pred vama je bez obzira na pol, status, religiju i politicko uvjerenje obavljate svoje zadatke, da budete humani i privicni i to je sigurno put ka razvijanju povjerenja prem građanima”, kazao je Šikman.

Nagradu najboljim kadetima uručio je Ministar Unustrasnjih poslova RS Siniša Karan, a dobili su je Miloš Miljić, Davor Miljić, Srđan Mitrović, a nagrada je ručni sat sa posvetom, pohvalom ministra kao i rješenjem o rasporedu.

Miloš Miljić prvi je u rangu medju nagrađenima.

“Danas ovde stojim kao predstavnik svoje klase i osjećam obavezu da se svima zahvalim koji su nas podržavali na ovom putu”, kazao je Miljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije