Društvo

Tropske temperature i ove sedmice

Tropske temperature i ove sedmice
Foto: Dražan Pozderović / Arhiva | Tropske temperature i ove sedmice

BANJALUKA - Vrlo toplo vrijeme bez značajnih padavina nastaviće se i narednih dana.

Maksimalne temperature biće od 30°C do 37°C, u višim predjelima od 26°C.

"Po trenutnim prognozama blagi pad temperature očekuje se tek iza 09. septembra", ističu iz RHMZ.

Kako navode, u narednim danima biće pretežno suvo i sunčano, a kratkotrajna kiša i pljuskovi sa grmljavinom su mogući samo ponegdje, uglavnom u brdsko-planinskim predjelima.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost koja će se premiještati od zapada i juga ka istoku.

"Popodne na jugozapadu ponegdje moguća kratkotrajna kiša ili pljusak. Vjetar slab do umjeren promenljivih smjerova. Maksimalna temperatura vazduha od 32°C do 36°C, u višim predjelima od 27°C", navode oni.

Sunčano uz malu prolaznu oblačnost i uz tropske temperatura vazduha u većini krajeva biće i u utorak.

"Tokom popodnevnih časova mogući su lokalni razvoji sa kišom ili pljuskom, pretežno u brdsko-planinskim predjelima od jugozapada ka istoku. Minimalna temperatura vazduha od 13°C do 21°C, u višim predelima od 11°C. Maksimalna temperatura vazduha od 32°C do 37°C, u višim predelima od 27°C", ističu iz RHMZ.

U srijedu će biti pretežno sunčano i vruće uz dnevni razvoj oblačnosti od jugozapada ka istoku, gdje su lokalno mogući prolazna kiša ili pljusak.

"Na jugu vjetrovito uz jake udare bure. Minimalna temperatura vazduha od 13°C do 20°C, u višim predjelima od 11°C. Maksimalna temperatura vazduha od 32°C do 37°C, u višim predjelima od 27°C", navode oni.

U četvrtak nas očekuje blagi pad temperature, ali i dalje vrlo toplo.

"Pretežno sunčano uz dnevni razvoj oblačnosti koja može usloviti kratkortajnu kišu ili pljusak, pretežno u brdsko-planinskim predjelima od jugozapada ka istoku. Minimalna temperatura vazduha od 14°C do 20°C, u višim predjelima od 12°C. Maksimalna temperatura vazduha od 30°C do 35°C, u višim predjelima od 25°C", istuču iz RHMZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije