Društvo

Trebinjski mališani igrom i pjesmom označili kraj Dječije nedjelje

Trebinjski mališani igrom i pjesmom označili kraj Dječije nedjelje
Foto: Vesna Duka | Trebinjski mališani igrom i pjesmom označili kraj Dječije nedjelje

TREBINJE - Recitacijama, pjesmom i igrom mališani mlađih uzrasta su na Trgu slobode u Trebinju označili kraj Dječije nedjelje, koja se ove godine obilježava pod sloganom "Igrajmo se, učimo i rastimo".

U bogatom i raznovrsnom programu centralnog programa manifestacije, a na radost njihovih porodica, vaspitača i brojnih građana Trebinja, nastupili su mališani iz trebinjskih vrtića i osnovnih škola, Udruženja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju "Sunce nam je zajedničko", Muzičke škole i Dječijeg hora "Bubamarac".

Njihove nastupe je tradicionalno pratio voditelj programa, glumac Darko Kurtović.

Otvarajući manifestaciju, načelnik Odjeljenja za porodicu i razvoj sela Vera Milošević je izrazila zahvalnost svima koji su uveličali obilježavanje Dječije nedjelje.

"Cilj ove manifestacije je da ukažemo na prava djeteta, slobodu, razvoj, igru, maštu i njihove sposobnosti i talente, jer su djeca naša najljepša sadašnjost i budućnost kojoj se radujemo i želimo im da njihova nedjelja traje cijelu godinu", kazala je Miloševićeva, poželivši svoj djeci puno uspjeha, zdravlja, sreće i ljubavi.

Milica Piljević i Kristina Grahovac, učenice trećeg razreda Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški", danas su recitovale "Za igru se ti odluči".

"Imamo pravo na igru, porodicu, školu, učenje. Lijepo smo se danas provele", rekle su uglas Milica i Kristina.

Jelena Nogo Milić, vaspitačica iz JU "Naša radost", kaže da, zajedno sa vaspitačicom Valentinom Vanović, od jaslica vodi grupu djece koja su sada predškolci.

Ona je dodala da ove godine imaju više nastupa, kao što to nalažu pravila za predškolski uzrast i da su ovoga puta pripremili koreografiju "Bum bum".

"Veoma je važno obilježavanje ovakvih manifestacija. Mislim da bi trebalo da imamo i više dječijih nedjelja, ali da je ova nedjelja nekako na vrhu prioriteta svih nas. Dječija prava, njihove osmijehe, sreću i zadovoljstvo treba da stavimo u prvi plan i mislim da smo uspjeli u tome", istakla je Nogo Milićeva.

Dječija nedjelja je u Trebinju obilježena i međusobnim posjetama djece iz vrtića i osnovnih škola, posjetama Centru za stara lica i Udruženju "Sunce nam je zajedničko", druženjem i javnim radionicama na platou ispred Kulturnog centra, te tradicionalnim prijemom djece kod gradonačelnika Mirka Ćurića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije