Društvo

Šulić: Brašno i osnovne životne namirnice za socijalno ugrožene

Šulić: Brašno i osnovne životne namirnice za socijalno ugrožene
Foto: Velibor Tripić | Šulić: Brašno i osnovne životne namirnice za socijalno ugrožene

BANJALUKA - Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske dodijeliće 550 tona brašna i određenu količinu osnovnih životnih namirnica Crvenom krstu Republike Srpske za socijalno ugrožene porodice, što je još jedan način brige Vlade Srpske o građanima, rekao je resorni ministar Denis Šulić.

Šulić je izrazio zadovoljstvo jer je Vlada na današnjoj sjednici usvojila Odluku o dodjeli određene značajne količine osnovnih životnih namirnica Crvenom krstu Republike Srpske, te podsjetio da su ovakve aktivnosti realizovane i u prethodnom periodu.

"Riječ je o 550 tona brašna, kao i značajnoj količini konzervirane hrane, te šećera, ulja i soli", rekao je Šulić Srni.

On je napomenuo da će dio od ukupne količine brašna biti upućen i javnim kuhinjama.

"To je nastavak naših aktivnosti koje smo imali i u prethodnoj godini, a to je da na šestomjesečnom nivou obezbijedimo količinu brašna koja je potrebna za funkcionisanje javnih kuhinja u Srpskoj", rekao je Šulić.

On je naveo da je to još jedan od načina kako Vlada Srpske, osim kampanje "Društveno odgovorni" misli i radi u korist građana, a konkretno u ovom slučaju o socijalno najugroženijim porodicama.

"Značajnu količinu osnovnih životnih namirnica imamo na raspolaganju putem interventnih nabavki, prije svega merkantilne pšenice, ali i ostalih proizvoda koji se tiču osnovnih životnih namirnica", rekao je Šulić, te dodao da će resorno ministarstvo nastaviti sa ovakvim aktivnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije