Društvo

Nikšić: Šteta od poplava na infrastrukturi oko tri miliona KM

Nikšić: Šteta od poplava na infrastrukturi oko tri miliona KM
Foto: Tanjug/AP | Šteta od poplava na infrastrukturi oko tri miliona KM

SARAJEVO - Šteta na infrastrukturnim objektima na područjima pogođenim poplavama u Federaciji BiH (FBiH) procjenjuje se na oko tri miliona KM, rekao je federalni premijer Nermin Nikšić.

Nikšić je naveo da "Željeznice" zbog prekida željezničkog saobraćaja svakim danom gube oko 270.000 KM, te dodao da će obnova pruge trajati najduže tri mjeseca i da su u pregovorima i sa Svjetskom bankom.

Kada su u pitanju privredni objekti, Nikšić je rekao da će Vlada FBiH pokušati da nađe sredstva za očuvanje radnih mjesta i pomogne kompanijama da se vrate u normalan proces proizvodnje, prenosi Srna.

On je rekao za Federalnu televiziju da je za Vladu svako radno mjesto jednako važno, bilo da je u javnom ili privatnom sektoru.

Nikšić je dodao da postoji i interesovanje EU da pomogne.

On je rekao da su na području opština Jablanice i Konjica u toku akcije spasavanja i traženja nestalih, dok je u Fojnici, Kreševu i Kiseljaku u toku raščišćavanje i sanacija stambenih, infrastrukturnih i drugih objekata.

Nikšić je poručio da će institucije pomoći porodicama koje su ostale bez svojih domova.

U katastrofalnim poplavama koje su u noći između četvrtka i petka, 3. i 4. oktobra, zahvatile Hercegovačko-neretvanski i Srednjobosanski kanton stradalo je 23 ljudi, a za pet se traga.

Brojni ljudi ostali su bez krova nad glavom, a veliki broj naselja i dalje je odsječen jer su oštećeni i odneseni putevi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije