Društvo

Spasioci i dalje tragaju za nestalim, evakuisano stanovništvo ugroženih područja

Spasioci i dalje tragaju za nestalim, evakuisano stanovništvo ugroženih područja
Foto: Tanjug / AP | Spasioci i dalje tragaju za nestalim, evakuisano stanovništvo ugroženih područja

MOSTAR - Potraga za nestalim osobama u poplavama i odronima nastavljena je i danas na području Buturović Polja i ostalih mjesta u slivu rijeke Neretvice, saopštio je jutros Operativni centar civilne zaštite HNK.

Sva teška mehanizacija trenutno je usmjerena na čišćenje lokalnih puteva. Probijaju nanose na putevima, a istovremeno traju popravci na vodovodnoj, elektro i telefonskoj mreži.

Redovno se vrši distribucija lijekova, hrane, odjeće, higijene i svih drugih neophodnih potrepština ugroženom stanovništvu.

Nakon naredbe Federalne uprave civilne zaštite, naredbe Kantonalne uprave civilne zaštite HNK i u skladu s naredbom Gradske uprave civilne zaštite Grada Konjica do 03.43 s područja grada Konjica pogođenih prirodnom nesrećom evakuisano je 330 osoba.

Ukupno je do sada evakuisano 411 osoba.

I danas su od ranih jutarnjih sati specijalistički spasilački timovi nastavili potragu za stradalima na području Jablanice. Tokom noći ugroženo stanovništvo evakuisano je u sportsku dvoranu, privatni objekt Grabovac, starački dom, dok je ostalo stanovništvo smješteno kod rodbine prijatelja i poznanika.

Putne komunikacije na području opštine Jablanica s pojedinim naseljenim mjestima su u prekidu kao i sa susjednim opštinama, radi se na čišćenju puteva.

Snabdijevanje električnom energijom pojedinih područja opštine još je u prekidu. Radi se na otklanjanju kvarova sa sabdijevanjem vodom. Mobilna i fiksna telefonija je na pojedinim mjestima u prekidu.

Službe nadležne za putni saobraćaj i dalje rade na području Drežnice, gdje su putni pravci pročišćeni osim na dijelu puta prema Divoj Grabovici. Snabdijevanje električnom energijom i telefonskim vezama je uredna. Voda i dalje nije za konzumiranje, prenosi Fena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije