Društvo

Savjet roditelja najavio sastanak s ministarstvom zbog dojava o bombama

Savjet roditelja najavio sastanak s ministarstvom zbog dojava o bombama
Foto: Pixabay | Savjet roditelja najavio sastanak s ministarstvom zbog dojava o bombama

SARAJEVO - Savjet roditelja Kantona Sarajevo (KS) izrazilo je zabrinutost zbog niza dojava o postavljenim bombama u školama. Tim povodom će sutra biti održan sastanak predstavnika Savjeta sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

"Posljednje dojave o bombama u školama Kantona Sarajevo unijele su strah i zabrinutost među roditelje, učenike i nastavno osoblje. Žalosno je što se ovakvi incidenti ponavljaju i narušavaju osjećaj sigurnosti u obrazovnim ustanovama, gdje naša djeca provode veliki dio svog vremena", navode iz  Savjeta roditelja KS.

Ističu da od nadležnih institucija traže da hitno preduzmu sve potrebne mjere kako bi se obezbijedila sigurnost svih učenika i zaposlenih u školama.

"Potrebno je pronaći dugoročna rješenja koja će spriječiti ovakve situacije i omogućiti normalno odvijanje nastavnog procesa. Obavještavamo javnost da ćemo imati sastanak s Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo 15. oktobra, na kojem ćemo otvoriti pitanje sigurnosti u školama i tražiti konkretne korake i rješenja za ovaj gorući problem. Također, pozivamo i ostala resorna ministarstva te Vladu Kantona Sarajevo da se aktivno uključe u rješavanje ovog pitanja, jer sigurnost naše djece mora biti prioritet svih nadležnih institucija", dodali su iz Savjeta.

Sve roditelje, učenike i građane pozivaju da ostanu mirni i da svoje povjerenje ulože u rad nadležnih službi. Istovremeno očekuju brze i konkretne korake koji će svima vratiti osjećaj sigurnosti.

"Naša djeca zaslužuju bezbrižno školovanje u sigurnom okruženju, i za to smo svi zajedno odgovorni. Vijeće roditelja KS će nastaviti aktivno pratiti situaciju i biti glas roditelja u svim daljim koracima prema rješavanju ovog problema", zaključuju u Savjetu.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije