Društvo

"SOS Dječija sela u BiH" nude privremeni smještaj za 10 porodica sa djecom

"SOS Dječija sela u BiH" nude privremeni smještaj za 10 porodica sa djecom
Foto: Fena | "SOS Dječija sela u BiH" nude privremeni smještaj za 10 porodica sa djecom

SARAJEVO - Organizacija "SOS Dječija sela u BiH" ponudila je privremeni smještaj za 10 porodica sa djecom sa područja pogođenih poplavama u Federaciji BiH.

"Duboko potreseni poplavama i klizištima koja su odnijela i ugrozila živote i imovinu brojnih građana, `SOS Dječija sela u BiH` su još juče počela pripreme i preraspodjele u Sarajevu, Tuzli i Gračanici i uputila poziv svim pogođenim lokalnim zajednicama, kantonalnim i entitetskim vlastima stavljajući svoje kapacitete na raspolaganje", saopšteno je iz ove organizacije.

Iz "SOS Dječijih sela" poručili su da nijedno dijete ne smije biti bez krova nad glavom.

"Pozivamo porodice sa djecom čiji su domovi zbog nepogode srušeni, oštećeni ili neuslovni da nam se jave radi pružanja privremenog smještaja do stvaranja uslova za povratak", navodi se u saopštenju.

Osim besplatnog smještaja, "SOS Dječija sela" će davati psihosocijalnu i drugu materijalnu podršku ugroženoj djeci i porodicama, asistirati u nastavku redovnog školovanja, te pomoći u prevazilaženju traume i što bržem oporavku i povratku u normalan život do stvaranja uslova za vraćanje u vlastite domove, prenosi Srna.

Iz ove organizacije pozvali su porodice sa djecom kojima je potreban privremeni smještaj da se jave na mejl-adresu [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije