Društvo

Protest penzionera u FBiH ipak upitan

Protest penzionera u FBiH ipak upitan
Foto: Avaz | Protest penzionera u FBiH ipak upitan

SARAJEVO - Penzioneri u FBiH, koji su najavili da će, ne budu li ispunjeni njihovi zahtjevi, 3. oktobra u Sarajevu održati veliki penzionerski protest, danas su, ipak, spustili loptu nakon razgovora sa predstavnicima Vlade FBiH.

"O tome će dalje odlučivati Upravni odbor", rekao je Redžo Mehić, predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera.

Delegaciju Vlade FBiH je na sastanku predvodio premijer Nermin Nikšić, a na sastanku su bili i ministri Toni Kraljević, Vojin Mijatović i Adnan Delić, dok je delegaciju penzionera predvodio Mehić.

Mehić je izjavio da mu se čini da su sa Vladom ipak postigli neko razumijevanje i sporazum.

Prema Mehićevim riječima, ključ rješenja je poraditi na temeljitim izmjenama Zakona o PIO-u.

"Sa Vladom FBiH smo postigli 'neki' sporazum. Dogovoreno je da će se odrediti radna grupa da temeljito prouči članove zakona i da se poradi na njihovom usaglašavanju. Posebno onim spornim", rekao je Mehić.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić ukazao je na jedan problem koji, kako je rekao, konstantno imaju.

"Savez službeno, zvanično, oficijalno šalje jedne zahtjeve, a onda imate svakako i pojedince koji izađu i komuniciraju sasvim druge zahtjeve", naveo je Delić.

On se nakon sastanka obratio penzionerima.

"Gledamo tebi u oči. Ako nam ne pomogneš, mi smo nula. Učini nam, vidiš da narod nema šta da jede", poručio je ministru jedan od penzionera.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije