Društvo

Preminuo direktor Centrotransa i osnivač Udruženja poslodavaca FBiH

Preminuo direktor Centrotransa i osnivač Udruženja poslodavaca FBiH
Foto: Fena | Preminuo direktor Centrotransa i osnivač Udruženja poslodavaca FBiH

SARAJEVO – Muhamed Šaćiragić, dugogodišnji direktor Centrotransa i osnivač Udruženja poslodavaca Federacije BiH preminuo je jutros u 75-oj godini.

Iz ove kompanije su saopštili da je Šaćiragić dao ogroman doprinos razvoju i unapređenju saobraćaja u bivšoj Jugoslaviji i Bosni i Hercegovini.

"Šaćiragić je svoj radni vijek, od skoro 50 godina, proveo u kompaniji Centrotrans. Bio je veliki vizionar i ključna figura u razvoju i obnovi ratom porušenog Centrotransa. Zajedno sa saradnicima, nakon rata, postupno je obnavljao vozni park i osigurao brojna radna mjesta, te postavio temelje za dostignuće Centrotransa kako danas funkcionira. Od momenta penzionisanja uspješno je obnašao funkciju predsjednika Nadzornog odbora", naveli su iz Centrotransa.

Dodali su da je bio pokretač obnavljanja komorskog djelovanja u BiH i jedan od osnivača Udruženja poslodavaca FBiH, prenosi Fena.

"Dobitnik je više priznanja za doprinos razvoju privrede te organizaciji i funkcioniranju sportskih kolektiva i saveza u Bosni i Hercegovini.

Mjesto i vrijeme komemoracije i ukopa naknadno će biti objavljeni", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije