Društvo

Požar na gudronskoj jami 90 odsto pod kontrolom

Požar na gudronskoj jami 90 odsto pod kontrolom
Foto: Ustupljena fotografija | Požar na gudronskoj jami 90 odsto pod kontrolom

MODRIČA- Pod kontrolu stavljeno 90 odsto požarišta gudronske jame nakon što je opština angažovala sve raspoložive kapacitete, uz proglašenje vanredne situacije, kako bi bio lokalizovan požar koji je ugrozio kvalitet vazduha na širem području Modriče, kazao je Jovica Radulović, načelnik Modriče.

Kako je rekao u  otežanim uslovima preduzeli su sve mjere za koje su smatrali da su ispravne i uspjeli  požar staviti pod kontrolu uz angažovanje opštinske Civilne zaštite i Vatogasne jedinice Modriča,

Naravno uz  podršku vatrogasnih jedinica Rafinerije ulja Modriča, Rafinerije nafte Brod, te vatrogasaca iz Šamca i opštine Odžak u Federaciji BiH", rekao Radulović novinarima nakon sjednice Štaba za vanredne situacije, prenosi Srna.

Naveo da je sada na institucijama Vlade Republike Srpske da finansijski i uz angažovanje stručnog kadra konačno bude riješen ovaj problem.

"Održan je sastanak sa ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Bojanom Vipotnikom, te predstavnicima ovog ministarstva i Rafinerije ulja Modriča na kome je odlučeno da bude formirana radna grupa koja će pratiti situaciju u Modriči", rekao je Radulović.

Dodao da se u javnosti pojavila informacija o odgađanju početka školske godine u Modriči.

"Stav ministra je da nastava u ovoj opštini neće početi ako se ovakva situacija zadrži", rekao je Radulović.

Podsjetio da je Štab donio odluku o zabrani održavanja svih sportskih, kulturnih i drugih manifestacija, kao i svih javnih okupljanja na otvorenom.

Danijela Aničić, opštinski ekološki inspektor rekla je da su preporuke Instituta za javno zdravlje Republike Srpske da se ograniči boravak ljudi i fizičke aktivnosti na otvorenom, da se ne provjetrava zatvoren prostor i da se voće i povrće prije upotrebe detaljno pere.

Podsjetimo, na lokalitetu gudronska jama kod Modriče 14. avgusta izbio je požar koji je istog dana stavljen pod kontrolu, zbog kojeg je proglašena vanredna situacija u dijelu opštine.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije