Društvo

Potpisani 78.000 KM vrijedni ugovori sa tri opštine

Potpisani 78.000 KM vrijedni ugovori sa tri opštine
Foto: Srna | Potpisani 78.000 KM vrijedni ugovori sa tri opštine

BANJALUKA - Direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš danas je u Banjaluci potpisao 78.000 KM vrijedne ugovore o sufinansiranju projekata sa predstavnicima opština Vukosavlje i Vlasenica u Republici Srpskoj, te Bosansko Grahovo u Federaciji BiH.

Sredstva za projekte od značaja za povratnike i interno raseljena lica, a biće obezbijeđena u okviru redovnog programa rada Sekretarijata koji se finansira iz budžeta Republike Srpske.

Ovim ugovorima je predviđena rekonstrukcija i proširenje mreže ulične rasvjete u mjesnoj zajednici Pećnik na području Vukosavlja vrijednosti 30.000 KM, modernizacija vlaseničke Ulice Stepe Stepanovića vrijednosti 30.000 KM, kao i rekonstrukcija krova stambene zgrade u Ulici Gavrila Principa u opštini Bosansko Grahovo vrijednosti 18.000 KM.

U Bosansko Grahovo je od 2018. do 2023. godine kroz redovan program Sekretarijata i Projekat rekonstrukcije stambenog fonda /SAF/ uloženo više od milion KM, i to za infrastrukturne projekte i obnovu i izgradnju 28 stambenih objekata, prenosi Srna.

Iz Sekretarijata je saopšteno da je Čordaš rekao da ova institucija kroz redovan program rada, osim obnove i rekonstrukcije stambenih objekata, realizuje brojne infrastrukturne projekte u saradnji s lokalnim zajednicama koje kandiduju prioritetne projekte.

Glavni cilj ovakvih projekata je da se obezbijede normalni uslovi života u naseljima u kojima živi raseljeno i povratničko stanovništvo, a služe čitavoj lokalnoj zajednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije