Društvo

Pomozimo Darisu Šaranoviću (5): Potrebna mu je operacija ruke

Pomozimo Darisu Šaranoviću (5): Potrebna mu je operacija ruke
Foto: Pomozi.ba | Pomozimo Darisu Šaranoviću (5): Potrebna mu je operacija ruke

TEŠANJ – Darisu Šaranoviću (5) iz Tešnja potrebna je operacija ruke zbog oštećenih nerava, a svi dobri ljudi mogu mu pomoći pozivom na humanitarni broj 17022.

Iz Udruženja Pomozi.ba ističu da se pozivom doniraju dvije marke, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

"Daris Šaranović iz Tešnja pri rođenju je zadobio teške povrede lijeve ruke, vrata i oka, te se čitav život bori kako bi povratio mobilnost u ruci. Već dvadeset dana nakon rođenja, maleni Daris započinje fizikalne terapije u Zenici, a čim je prohodao tretmane nastavlja u Tešnju. Iako njegovi roditelji neprestano pokušavaju ublažiti Darisove poteškoće putem banjskih tretmana i brojnih fizikalnih terapija, njegovo stanje se ne poboljšava. Nakon detaljnijih pregleda ustanovljena je dijagnoza pareze plexus brachialis, odnosno oštećenje svih nerava ruke, zbog čega su mu potrebni operacija i rehabilitacija u iznosu od 21.155 eura", navodi se u saopštenju Pomozi.ba.

Kako bi Daris imao bolju mobilnost ruke, operacijom u Egiptu će se izvršiti transfer tetiva, nakon čega su potrebni rehabilitacioni tretmani za što uspješniji oporavak.

"Da bismo ovom mališanu omogućili normalniji razvoj i bolju funkcionalnost ruke, osim poziva na broj 17022, donacije su moguće i putem web stranice www.pomoziba.org, te žiro računa i PayPala Udruženja Pomozi.ba", navode oni, a na njihovoj stranici je moguće pronaći sve potrebne podatke za uplatu sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije