Društvo

Policija prodaje oduzeta vozila, evo koliko koštaju

Policija prodaje oduzeta vozila, evo koliko koštaju
Foto: Ustupljena fotografija | Policija prodaje oduzeta vozila, evo koliko koštaju

BRČKO - Policija Brčko distrikta BiH nastavlja prodaju oduzetih vozila, a u oktobru ove godine putem javnog oglasa kao automobilski otpad-sekundarna sirovina radi reciklaže, prodata su 24 vozila.

Od toga su tri motocikla, a kako je pojašnjeno iz brčanske policije, za sve to kupac je uplatio ukupno 13.712 maraka na jedinstveni račun Brčko distrikta BiH.

Radi se o vozilima koja su u pravosnažno okončanim sudskim postupcima trajno oduzeta počiniocima prekršaja.

"Ovo je četvrta po redu prodaja trajno oduzetih vozila, prethodno je u 2024. godini na isti način prodato deset motornih vozila, u 2023. godini 20 motornih vozila, dok je u 2022. godini prodato 31 motorno vozilo, a ukupan iznos uplaćenog novca na ime svih izvršenih prodaja u budžet Distrikta je oko 46.000 maraka", navodi se u saopštenju policije.

Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija

Kako ističu, na ovaj način Policija Brčko distrikta BiH zaokružuje postupanje u predmetima u kojima je izvršeno privremeno oduzimanje motornih vozila od višestrukih povratnika u izvršenju saobraćajnih prekršaja.

"I ovom prilikom apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajne propise, te upozorava višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije