Društvo

Podrška u radu sa mladima: Aktivisti iz Srpca organizuju kreativne, sportske, muzičke aktivnosti

Podrška u radu sa mladima: Aktivisti iz Srpca organizuju kreativne, sportske, muzičke aktivnosti
Foto: Ustupljena fotografija | Podrška u radu sa mladima: Aktivisti iz Srpca organizuju kreativne, sportske, muzičke aktivnosti

Grupa mladih entuzijasta prije 14 godina pokrenula je inicijativu za osnivanjem Centra edukacije za aktivan razvoj u Srpcu. Tako je nastalo Udruženje C.E.Z.A.R. koje se bavi podsticanjem aktivizma kod djece, mladih i odraslih sa područja ove opštine i regiona. Podrška u ovoj misiji stigla im je od društveno odgovorne kompanije Mozzart koja im je donirala kompletan mjesečni fond u akciji „Humanitarni tiket petkom“.

Tradicionalno, plemeniti kladioci su tipovali, a regionalni lider u priređivanju igara na sreću donirao je ulog. Ukupnom mjesečnom fondu svojim listićima doprinijeli su rukometaš Bogdan Radivojević, automobilista Pavle Komnenović, fudbaler Andrija Kaluđerović, vaterpolista Radomir Drašović i fudbalski trener Milorad Kosanović. 

"Svaka podrška našem Udruženju znači zaista mnogo, a ovaj gest kompanije Mozzart je mnogo veći i značajniji od samog iznosa finansijskih sredstava s obzirom na to da je ovo dokaz da su naš trud i rad prepoznati i cijenjeni. Naravno, dodatna finansijska podrška nam je uvijek potrebna i značajna, budući da je obim naših aktivnosti veliki i da iziskuje izdvajanje značajnih novčanih sredstava", poručila je Tanja Šnjegota, izvršni direktor Udruženja "C.E.Z.A.R.", Srbac.

Ovo Udruženje je 2010. godine osnovano uz podršku lokalnog Centra za socijalni rad i nevladine organizacije "Zdravo da ste" iz Banjaluke, od kada je funkcionisalo kao Centar za mlade. Četiri godine kasnije su se osamostalili i nastavili da organizuju kreativne, sportske, plesne i muzičke aktivnosti za djecu iznad tri godine, mlade i odrasle.

Njihov tim čini deset stručnih i edukovanih mladih ljudi koji rukovode mnogim programskim i projektnim aktivnostima, a okupljaju oko 1.300 članova i oko 500 volontera. Zajednički rade na projektima čiji je cilj povećanje nivoa ekološke svijesti, poboljšanje položaja djece i mladih u saobraćaju, podsticanje aktivizma i volonterizma, poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici...

Vrijedni omladinci organizuju i mnoge humanitarne akcije, a uz njih su roditelji članova, sponzori, donatori i brojni sugrađani. Sada im se pridružila i kompanija Mozzart sa kojom dijele društveno odgovornu misiju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije