Društvo

Pacijent iz Foče hitno transportovan u Beograd, a dva iz Trebinja u Banjaluku

Pacijent iz Foče hitno transportovan u Beograd, a dva iz Trebinja u Banjaluku
Foto: Velibor Tripić | Pacijent iz Foče hitno transportovan za Beograd, a dva iz Trebinja za Banjaluku

BANJALUKA - Helikopterski servis Republike Srpske juče i danas uspješno je izvršio hitni vazdušni medicinski transport tri pacijenta u okviru svojih kontinuiranih napora u pružanju brze i efikasne pomoći ugroženim pacijentima širom regiona.

Direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić izjavio je da je prvi hitni medicinski let obavljen juče u kasnim popodnevnim časovima iz Foče za Beograd.

Prema njegovim riječima, pacijent je usljed komplikacija nakon tromboze vene lienalis prebačen za Beograd radi hitne hirurške intervencije.

"Zbog složenosti stanja i mogućih posljedica, medicinski tim je pravovremeno reagovao, obezbijedivši siguran i brz transport kako bi se omogućila neophodna medicinska njega u specijalizovanoj ustanovi", naglasio je Kusturić za Srnu.

Nedugo zatim, u ranim jutarnjim časovima, tim za vazdušni medicinski transport ponovo je aktiviran, te je jednim letom uspješno izvršen transport dva pacijenta iz Trebinja za Banjaluku.

"Prvi pacijent, koji je nedavno operisan, suočava se sa postoperativnim komplikacijama, dok je drugi pacijent primljen u bolnicu tokom noći zbog infarkta. Hitni let omogućio je brz i siguran dolazak u Banjaluku, gdje će pacijenti biti pod daljom medicinskom njegom", rekao je Kusturić.

Sa ova tri vazdušna medicinska transporta, Helikopterski servis je u ovoj godini uspješno realizovao 65, čime se potvrđuje značaj njegove uloge u zdravstvenom sistemu.

Vazdušni medicinski transport Helikopterskog servisa Republike Srpske često se pokazuje kao ključno sredstvo u prevozu pacijenata u kritičnom stanju, posebno u udaljenim i manje pristupačnim područjima.

Zahvaljujući brzini i efikasnosti ovih letova, pacijentima u hitnim medicinskim stanjima omogućava se blagovremeni pristup neophodnoj pomoći u bolničkim centrima Republike Srpske i susjednih država.

Kusturić je istakao da Helikopterski servis nastavlja da pruža podršku zdravstvenom sistemu Republike Srpske, omogućavajući bezbjedan i efikasan transport pacijenata, čime doprinosi očuvanju zdravlja i života građana u kriznim situacijama.

"Kako što uvijek naglašavamo i kao što je pokazano nebrojeno puta do sada, Helikopterski servis Republike Srpske je bio i biće servis građana Republike Srpske", poručio je Kusturić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije