Društvo

Otac tinejdžerke prijavio zubara, tereti ga za smrt kćerke

Otac tinejdžerke prijavio zubara, tereti ga za smrt kćerke
Foto: Pixabay/Ilustracija | Otac tinejdžerke prijavio zubara, tereti ga za smrt kćerke

Sarajevski advokat Senad Pizović potvrdio je da će on zastupati porodicu u vezi sa slučajem smrti Dž. D, tinejdžerke koja je u Sarajevu preminula nakon neuspješnog liječenja zuba.

Kako je ranije objaviljeno, Drapić je zub liječila u stomatološkoj ordinaciji dr Harisa Mekića.

Na pitanje advokatu Pizoviću da li je tačno da je njen otac, podnio krivičnu prijavu protiv stomatologa Harisa Mekića i da li ga, kako je Muamer kazao, tereti za ubistvo djeteta, Pizović je za „Avaz“ rekao:

“Tačno je. U petak je bio kod mene, potpisao punomoć i ja sam se odmah legitimirao kao punomoćnik u Tužilaštvu KS, pa ćemo pratiti šta se dešava. Hvala vam na interesiranju”.

Advokat Pizović je, kao i većina ljudi, užasnut događajem o kojem posljednjih dana bruji region.

“ U 17 godina, koliko radim, vjerujte da nisam imao emotivniji susret s klijentom. Velika tragedija, veoma je potresno”, kazao je Pizović.

Tinejdžerka je preminula nakon stomatološkog zahvata u ordinaciji dr Harisa Mekića. Stomatolog je njenoj majci savjetovao na koji način da liječi svoju kćerku, ali njoj se stanje pogoršavalo.

U sklopu istrage, Tužilaštvo KS je izdalo hitnu naredbu kantonalnoj inspekciji da izvrši nadzor. Stoga su sanitarni, zdravstveni i farmaceutski inspektori posjetili ordinaciju i izvršili nadzor koji je trajao više od devet sati.

Cjelokupan izvještaj proslijeđen je Tužilaštvu KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije