Društvo

Osmočlana porodica uselila u novu kuću: "Pomoć došla više kao nagrada"

Osmočlana porodica uselila u novu kuću: "Pomoć došla više kao nagrada"
Foto: Srna | Osmočlana porodica uselila u novu kuću: "Pomoć došla više kao nagrada"

BRČKO - Predstavnici Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", zajedno sa sveštenikom Željkom Đuricom, posjetili su danas osmočlanu porodicu Tufegdžić sa šestoro djece u Marković Polju kod Brčkog, kojoj su pomogli u izgradnji kuće.

Zoran (51) i Slavica (47) Tufegdžić imaju sinove Stefana od 24 godine i Luku od sedam i četiri kćerke - Nikolinu (21), Katarinu (17), Kristinu (11) i najmlađu šestogodišnju Sofiju.

Otac Zoran i najstariji sin Stefan rade kao vozači kamiona, kćerka Nikolina je na studijama geodezije u Novom Sadu, dok o najmlađima brine majka Slavica.

"Dvije plate treba da nahrane osmoro usta, da školuju najstariju kćerku, a prije 10 godina počeli smo i da gradimo kuću. Nekako smo uspjeli da je pokrijemo i stavimo stolariju, ali je iz dana u dan bilo sve teže. Ulagali smo novac u unutrašnje uređenje da bismo se mogli preseliti iz male kuće, ali dok bismo sakupili novac za jedan dio, cijene bi skočile i nismo mogli završiti ni polovinu planiranog posla", kaže Slavica, prenosi Srna.

Članove Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" o ovoj porodici upoznao je sveštenik Đurica, budući da su Tufegdžići ranije bili njegovi parohijani.

Mladen Malić iz organizacije "Srbi za Srbe" kaže da su o ovoj porodici čuli samo riječi hvale i da su pravi primjer kako mnogočlana porodica može da funkcioniše skladno i da napreduje.

"Iako nismo znali ništa o njihovim borbama i iskušenjima, vidjeli smo da im možemo pomoći da završe kuću i olakšati im život", rekao je Malić.

On je napomenuo da ova porodica nije iz kategorije socijalno ugroženih, podsjećajući da je glavni fokus djelovanja ove organizacije upravo na pomaganju višedjetnim porodicama.

"Naša pomoć dolazi više kao nagrada za njih, jer smatramo da su sjajan primjer višedjetne porodice koja se bori, radi, trudi, te su vrijedni roditelji za svoju djecu stvorili sjajne uslove. Naš doprinos je samo skratio vrijeme koje bi im bilo potrebno da kuću završe, te da klinci najljepše godine dočekaju u svojim novim sobama", kaže Malić.

Za unutrašnje opremanje kuće i kupovinu bijele tehnike organizacija "Srbi za Srbe" Tufegdžićima je obezbijedila 70.000 KM, od čega su dio prikupili volonteri ove humanitarne organizacije iz Brčkog organizovanjem različitih akcija.

Volonter Miloš Subotić rekao je da Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" u Brčkom ima sjajnu podršku zajednice.

"Drago mi je što danas ovdje vidimo rezultate rada svih nas, od `Trojke iz bloka`, prodaje krofni, pa do organizovanja kvizova. Sve to doprinijelo je da Tufegdžićima završimo kuću. Ova porodica je svijetao primjer u današnjem vremenu, a naša pomoć je nagrada za njih i znak porodicama sa više djece da nisu sami", poručio je Subotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije