Društvo

Omladinski centar Prnjavor četiri godine vjetar u leđa mladima

Omladinski centar Prnjavor četiri godine vjetar u leđa mladima
Foto: Ustupljena fotografija | Omladinski centar Prnjavor četiri godine vjetar u leđa mladima

PRNJAVOR - Omladinski centar Prnjavor proslavio je četvrtu godinu postojanja, a do sada su realizovali 12 projekata i postali važna organizacija u oblasti rada sa mladima, ne samo u Prnjavoru, već i u Bosni i Hercegovini.

Da su ponosni na četiri godine koje su iza njih, ne kriju, pa tako kažu da se raduju i svemu što im tek dolazi.

Prema riječima Dajane Bašić, predsjednice Omladinskog centra Prnjavor, naredni period im donosi nove projekte i aktivnosti.

"Vjerujemo da će naredni period donijeti još veće projekte, rast i razvoj za mlade ljude i našu lokalnu zajednicu. Omladinski centar Prnjavor čine divni mladi ljudi, svakim danom ih je sve više i srećni smo što prepoznaju ovo kao jednu progresivnu i dobru priču za njih. Divno je znati da imamo partnere, kako iz lokalne zajednice, tako i međunarodne, sa kojima zajedno koračamo na ovom putu i pokazujemo da je moguće", istakla je Bašićeva za "Nezavisne novine".

Prema njenim riječima, do sada su realizovali 12 projekata.

"Neki su ostavili veći trag, neki pak podrazumijevaju male inicijative, ali zasigurno vidljivi su rezultati svakog od njih. Među posljednjim projektima koje smo radili jeste i projekat 'Mala Evropa'. Kroz ovaj projekat smo uradili istraživanje o narodima Male Evrope, postavili devet turističko-informativnih tabli ispred najznačajnijih objekata u Prnjavoru, snimili videe o 16 naroda Male Evrope, oslikali stepenice na OŠ 'Nikola Tesla', priredili pozorišnu predstavu o našem gradu, organizovali reviju nošnji, ali i realizovali nekoliko edukativnih treninga za mlade", navodi ona.

Kako ističe, planova za budućnost ima, a uskoro počinju i sa pripremama za proslavu malog jubileja, odnosno petog rođendana, naredne godine.

Ibrahim Grgić član je centra već četiri godine, a kako kaže, Centar ima važnu ulogu u razvoju mladih i zajednice, pa zbog toga i navodi više razloga zašto je bitno biti član ove omladinske organizacije.

"Prvo, pruža priliku za razvoj vještina kroz različite programe i aktivnosti, kao što su radionice, obuke i volonterski rad. Drugo, omogućava umrežavanje s vršnjacima i izgradnju prijateljstava, što može pozitivno uticati na socijalne vještine i podršku u zajednici", ističe Grgić za "Nezavisne novine".

Dodaje da kroz centar i razne programe mladi stiču važne životne i profesionalne vještine koje im mogu pomoći u budućim karijerama.

Sara Kalaba postala je dio ove omladinske ekipe krajem prošle godine, a za to vrijeme je, prema njenim riječima, stekla razna iskustva.

"Omladinskom centru sam se pridružila radi zanimljivog sadržaja koji su objavljivali na Instagram stranici i raznih psiholoških radionica. Rekla bih da je Omladinski centar jako važan za Prnjavor i za sve mlade ljude iz njega", ističe ona za "Nezavisne".

Proslavi rođendana Omladinskog centra prisustvovao je i Darko Tomaš, gradonačelnik Prnjavora, koji je istakao da mladi ljudi imaju posebno mjesto u Prnjavoru.

"Ponosan sam na ove mlade ljude i na sve ono što oni rade. Vjerujem da će i u godinama koje su pred nama svojim aktivnostima i zalaganjem naš grad činiti još boljim i ljepšim mjestom za sve, a posebno mlade. Bili smo odlični partneri i tako ćemo i nastaviti", istakao je Tomaš za "Nezavisne novine".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije