Društvo

Oglasili se iz škole gdje se dogodio masakr: U teškim trenucima je važno pružiti podršku

Oglasili se iz škole gdje se dogodio masakr: U teškim trenucima je važno pružiti podršku
Foto: Zlatan Čekić | Oglasili se iz škole gdje se dogodio masakr: U teškim trenucima je važno pružiti podršku

​SANSKI MOST - Javna ustanova "Mješovita srednja škola" u Sanskom Mostu se oglasila nakon što se u objektu, koji dijele s Gimnazijom, dogodio stravičan zločin.

Naveli su da su duboko potreseni tragičnim događajem, te da je gubitak Nijaza Halilovića, Gordane Midžan i Nisvete Kljunić nepojmljiv gubitak. 

"Izražavamo najdublje saučešće porodicama i prijateljima svih koji su pogođeni ovim tragičnim incidentom. Naša srca su s njima u ovim teškim trenucima" navode iz "Mješovite srednje škole". 

Istakli su da kao obrazovna ustanova razumiju važnost podrške i solidarnosti u ovim situacijama, te da su u stalnom kontaktu s JU Gimnazijom Sanski Most. 

"Naši učenici, nastavnici i osoblje su obaviješteni o događaju i pružena im je emocionalna i psihološka podrška, kako bi se nosili sa ovom teškom situacijom" kazali su.

U saopštenju koje potpisuje direktor ove škole Asmir Džafić, zamolili su javnost za obazrivost i poštovanje prema pogođenim porodicama i školskoj zajednici. 

"Istraga se još vodi, i važno je da se izbjegne širenje nepotvrđenih informacija koje bi mogle dodatno uzrujati pogođene. U narednim danima, 'Mješovita srednja škola' Sanski Most će se truditi da pruži sve potrebne informacije i podršku prema potrebi. Zahvaljujemo se svima na razumijevanju i podršci u ovim teškim trenucima" navodi se u saopštenju "Mješovite srednje škole" Sanski Most, prenosi "Avaz".

Sanski Most  juče je pogodila nezapamćena tragedija kada je domar Gimnazije Mehemed Vukalić ubio direktora Nijaza Halilovića, sekretaricu Nisvetu Kljunić i profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije