Društvo

Nova metoda u transplantaciji kose samo u klinici VatanMed: Probudite se sa novom kosom

Nova metoda u transplantaciji kose samo u klinici VatanMed: Probudite se sa novom kosom
Foto: Ustupljena fotografija | Nova metoda u transplantaciji kose samo u klinici VatanMed: Probudite se sa novom kosom

Transplantacija kose postala je jedan od najtraženijih estetskih zahvata širom svijeta, pružajući trajno rješenje za gubitak kose.

Zahvaljujući napretku u medicinskoj tehnologiji, ovaj postupak je evoluirao u gotovo bezbolnu metodu s prirodnim rezultatima. Vatanmed klinika u Sarajevu regionalni je lider u kvalitetu zahvata ali i inovacijama kada je porces transplantacije kose u pitanju.

Prije nego saznate šta je to VatanMed ovaj put pripremio, važno je napomenuti da se u mjesecu septembru transplantacija kose u najbolje ocijenjenoj klinici na Balkanu može obaviti po sezonskoj cijeni od 1190 eura. Da bi zakazali besplatne konsultacije popunite formu koju vidite ispod.

Probudite se sa novom kosom

Transplantacija kose zahvat je koji iziskuje stručnost, pažnju i strpljenje. Nemojte misliti da ćete toliki broj novih dlačica koje će ponovo rasti na mjestima gdje ih nije bilo dobiti za pola sata. Vrijedne ruke vrhunskih stručnjaka koji su u Sarajevo stigli iz Turske, zemlje koja je lider u svijetu kada je presađivanje kose u pitanju, marljivo će svaku novu folikulu postaviti na pravo mjesto.

Godinama klinika VatanMed želi olakšati proces zahvata koji nekada traje i sedam sati. Sam zahvat obavlja se u lokalnoj anesteziji ali za one koji bi željeli da proces prođe za tren Vatanmed je omogućio metodu sedacije tokom obavljanja zahvata. Pacijenti od danas mogu birati, sedacija ili lokalna anestezija i po tome je VatanMed jedisntvena klinika u Evropi.

Šta je sedacija?

Sedacija je medicinska tehnika koja pomaže pacijentima da se opuste ili zaspu tokom određenih medicinskih zahvata, bez potrebe za potpunom anestezijom. U stanju sedacije, pacijenti su obično svjesni svog okruženja, ali ne osjećaju bol i ne doživljavaju stres. Ova metoda mijenja klasičnu anesteziju a klijenti  se nakon obavljenog zahvata bez trunke bola mogu nastaviti bavit normalnim aktivnostima. Ovo je dobra vijest za sve one koji su se plašili i kojima je zahvat možda izgeldao prekomplikovan ili dosadan. Jednostvano klijenti će se probuditi, a zahvat će biti završen. I to nije sve!

Hiperbarična komora nakon zahvata transplantacije kose

Pored ustaljenih metoda koje klinika koristi nakon zahvata transplantacije kose kao što je PRP tretman koji se smatra najznačajnim klijenti VatanMed klinike u Sarajevu  biće u prilici uraditi i tretman kisikom u hiperbaričnoj komori ukoliko to žele. Jedan od najbitnijih faktora uspjeha zahvata je cirkulacija krvi i oksigen. Hiperbarična komora omogućava da klijenti udišu čisti oksigen po pritiskom većim od atmosferskog. Ovaj tretman ima brojne prednosti za zdravlje uopće, a nakon transplantacije kose poboljšaće rezultate samog zahvata i ubrzati proces oporavka.

VatanMed je novim metodama u procesu trasnplantacije kose nastavio sa inovacijama koje za cilj imaju komfor pacijenata i poboljšavanje rezultata.

Partnerstvo VatanMed & Euroleague Basketball

U sezoni koja dolazi VatanMed će nastaviti biti jedan od glavnih partnera Turkish Airlines Eurolegaue Basketball, najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi. To će klijentima klinike omogućiti i brojna iznenađenja, a najsretniji će gledati finalni meč koji će se prema svemu sudeći održati u Abu Dhabiju. VatanMed je jedina klinika iz ovog dijela Evrope koja je partner tako velikog sportskog takmičenja. Samo partnerstvo ukazuje na profesionalnost i uspjeh klinike jer partneri Euroleague Basketball moraju ispuniti izuzetno stroge kriterije.

Ukoliko želite saznati više informacija o samom procesu zahvata, zakazati besplatne konsultacije ili imate bilo kakvo pitanje vezano za transplantaciju kose VatanMed tim vam je na usluzi. Pored informacija koje možete dobiti na www.vatanmed.ba tu su i Viber i Whatsapp operateri. Brojevi telefona: +38761250020, +38761177333, +38761209700

Neka od iskustava brojinih zadovoljnih klijenata možete pročitati ovdje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije