Društvo

Nikšić: Nažalost ima ljudskih žrtava

Nikšić: Nažalost ima ljudskih žrtava
Foto: Fena | Nikšić: Nažalost ima ljudskih žrtava

SARAJEVO - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić izjavio je danas da je, nakon nevremena i poplava koje su pogodile djelove BiH, sada najvažnije evakuisati ugroženo stanovništvo, dodajući da je, nažalost, bilo i ljudskih žrtava.

"Nikšić je naveo da još nema sve informacije vezane za to, ali da će javnost biti informisana o svemu čim budu dobijene potvrde s terena", saopšteno je iz Kancelarije Vlade FBiH za odnose s javnošću, prenosi mediji.

Zbog obilnih padavina tokom noći nekoliko mjesta na području Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Kreševa i Fojnice su pogođena poplavama i odronima.

Nikšić je naveo da je od noćas u komunikaciji s ekipama na terenu sa kojima koordinira akciju pomoći, uz sve poteškoće s komunikacijom zbog oštećenih mreža. Istakao je da je situacija vrlo ozbiljna jer su brojni građani još uvijek zarobljeni u svojim kućama i nadležne službe pronalaze način da dođu do njih.

Sve nadležne i interventne ekipe su od ranih jutarnjih sati mobilisane i uspjele su da evakuišu određeni broj građana koje je voda zarobila u njihovim domovima, dodaje se u saopštenju.

Ekipe nastavljaju da obilaze pogođena područja kako bi spasli ljude i pružili im pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije