Društvo

Meteorolozi uvjeravaju: Ne postoji rizik od poplava u Srpskoj

Meteorolozi uvjeravaju: Ne postoji rizik od poplava u Srpskoj
Foto: Arhiva | Narednih dana hladno i kišovito, stabilizacija vremena za deset dana

BANJALUKA - Danas i u dane vikenda očekuje se hladno i kišovito vrijeme. Večaras jače padavine, te tokom subote očekuje se manji intenzitet, pa popodne i uveče jača kišna zona zahvata naš region, kazala je za "Nezavisne novine" Milica Đorđević, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dodala je da bi u nedjelju opet trebalo da bude većih padavina, pogotovo na sjeveru i na sjeveristok.

Ona uvjerava da ne postoji rizik od pojave poplava.

"Suša je bila velika. Postoji mogućnost porasta bujučnih vodotokova i problemi sa oborinskim vodama u urbanim zonama dok traje jaka kiša, ali to samo ponegde", naglasila je Đorđevićeva.

"Temperature su dosta niske, uglavnom od 10 do 15 stepeni, dok se na planinama očekuju i niže. Tokom naredne sedmice sveže vreme sa povremenom kišom, tako da stabillizaciju vremena ne očekujemo u narednih sedam do deset dana", kazala je Đorđevićeva.

Ističe, da će zbog hladnijeg vazduha na najvišim planinama, onima iznad 1.800 do 2.000 metara nadmorske visine za očekivati da  bude i susnježice i snijega.

Kako je rekla, još uvijek nije stigla prava jesen, ali narednih dana očekuje se tmurno, svježije vrijeme sa čestom pojavom kiše.

"Temeprature koje će biti u  idućim danima su ispod prosjeka za ovo doba godine" kazala je Đorđevićeva,

Dodala je da zahlađenje noćas zahvatilo naš region, te da je bilo obilnih padavina  pogotovo na zapadu i u Hercegovini.

"Najviše kiše je palo oko Novog grada, gdje je bilo veoma obilnih padavina.Temperatura je znatno opala, tako da je jutros u mnogim krajevima bilo samo 10 stepeni, dok je na zapadu bilo i ispod toga" kazala je Đorđevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije