Društvo

Najbolji lovci Srpske pokazali vještine gađanja letećih meta

Najbolji lovci Srpske pokazali vještine gađanja letećih meta
Foto: Ustupljena fotografija | Najbolji lovci Srpske pokazali vještine gađanja letećih meta

ŠAMAC – Više od pedeset takmičara, najboljih lovaca i strijelaca iz svih krajeva Srpske, sastali su se za vikend, 7. i 8.septembra u Šamcu, gdje je održan 23. Kup Republike Srpske u gađanju letećih meta.

Kako stoji na zvaničnom sajtu Lovačkog saveza Republike Srpske (LSRS) takmičari su gađali "glinene golubove“" u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a organizator je bio upravo Lovački savez, dok je uloga domaćina pripala Lovačkom udruženju "Fazan" iz Šamca.

"U pojedinačnoj konkurenciji najbolji strijelac bio je Branko Lončar, drugi je bio Mladen Simić, a treći Pera Nedić, dok su u ekipnoj konkurenciji najbolji rezultat ostvarili takmičari LU 'Crnjelovo' iz Crnjelova, drugi LU 'Semberija' iz Bijeljine, dok su  treće mjesto zauzeli strjelci LU 'Srndać' iz Stanara", navode iz Lovačkog saveza RS.

Ističu da je Savo Minić, predsednik LSRS, otvorio tradicionalni 23.Kup Republike Srpske u gađanju letećih meta, kao i da je u pozdravnom govoru poželio dobre rezultate i puno sportske sreće takmičarima, ali i najavio niz drugih aktivnosti, prije svega humanitarnih, na kojima će Lovački savez u budućem periodu staviti akcenat.

Navode da je prisutne lovce pozdravio i Mirko Lukić predsjednik  LU "Fazan", Cvjetko Bjeličić, predsednik Komisije za lovno streljaštvo LSRS i Živojin Lazić sekretar LSRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije