Društvo

NLB Banka Banja Luka omogućila bolje uslove najmlađima u domu u Višegradu (FOTO)

NLB Banka Banja Luka omogućila bolje uslove najmlađima u domu u Višegradu (FOTO)
Foto: Ustupljena fotografija | NLB Banka Banja Luka omogućila bolje uslove najmlađima u domu u Višegradu (FOTO)

Prostorije Javne ustanove Doma za lica sa invaliditetom u Višegradu, namijenjene za maloljetna lica, rekonstruisane su tokom prve polovine 2024. godine uz pomoć donacije NLB Banke Banja Luka u iznosu 50.000 KM.

Iz Doma za lica sa invaliditetom iskazali su veliku zahvalnost što je ovom donacijom omogućen kapacitet od 20 mjesta za boravak najmlađih korisnika Doma, te poboljšani uslovi i kvalitet života djevojčica smještenih u jedom od paviljona.

"Novčana donacija koju smo dobili od NLB Banke Banja Luka značajno je poboljšala uslove života djece koja borave u paviljonu, a koja su to pokazala i svojim osmjehom. Iza svakog plemenitog cilja stoji odlučnost i istrajnost, a naš cilj, kao i samog donatora bio je pružiti korisnicima Doma što kvalitetnije uslove života i to smo ostvarili“, kazala je Marija Savčić, direktorica Doma za lica za invaliditetom u Višegradu.

U ovoj ustanovi trenutno boravi blizu 200 korisnika svih generacija, za koje se obezbjeđuje socijalna i zdravstvena zaštita. Od 2023. godine Dom za lica sa invaliditetom, osim punoljetnih korisnika, dobija namjenu zbrinjavanja i maloljetnih lica. U objektu koji datira još iz 1961. godine bila su potrebna dodatna ulaganja za prilagođavanje potrebama najmlađih korisnika, što su u NLB Banci Banja Luka prepoznali i ponudili pomoć u vidu donacije sa ciljem renoviranja objekta.

"Mi u NLB-u veoma smo ponosni kada vidimo da je naša pomoć unaprijedila kvalitet života nekog od naših sugrađana, a posebno kada se radi o najmlađima, odnosno djeci ili omladini bez roditeljskog staranja. Uslovi koje smo vidjeli prije sanacije i sada nakon što su radovi završeni su zaista neuporedivi. Zahvalni smo zato predstavnicima Doma za lica sa invaliditetom u Višegradu koji su inicirali projekat i koji su na izuzetno odgovoran način pristupili renoviranju iz donatorskih sredstava NLB banke, kako bi stvorili uslove života dostojne potreba jednog dijeteta. Naravno, ostajemo im podrška i prijatelji i ubuduće", kazala je Marina Marjanović-Stupar, šef Službe za marketing i PR NLB Banke Banja Luka.

Inače, pored komercijalnih aktivnosti NLB Banke usmjerenih na razvoj i podršku lokalnim zajednicama i javnom sektoru, vrlo važan aspekt poslovanja predstavljaju društveno-odgovorne aktivnosti. Imajući u vidu samo prethodnu godinu, NLB Banka Banja Luka je realizovala više od 72 hiljade KM donacija, usmjerenih na pomoć radu različitih udruženja i institucija koji se bave podrškom poboljšanja životnih uslova djece i mladih, podizanju svijesti o javnom zdravlju, pomoći socijalno ugroženim grupama, kao i projektima zaštite životne okoline i pomoći radu institucija kulture i sportskih organizacija u Republici Srpskoj. Takođe, putem 124 hiljade KM vrijednih sponzorstava, podržani su različiti javni događaji iz oblasti kulture, sporta, umjetnosti i zaštite kulturnog nasljeđa u Republici Srpskoj. Pored pomenutih iznosa, u donacijama za lokalno tržište dodatno je učestvovala i NLB Grupa sa 150 hiljada EUR tokom 2023. godine, tako da sumirajući sve navedeno samo u protekloj godini NLB Banka Banja Luka je iz vlastitih sredstava i sredstava NLB Grupe društvenu zajednicu podržala sa blizu 500 hiljada KM.

Donacija realizovana sa Domom za lica sa invaliditetom u Višegradu je jedna od značajnijih donacija NLB Banke u protekloj i ovoj godini. Dom kontinuirano za svoj rad dobija priznanja i pohvale, a nerijetko organizuju i druge vrste donatorskih aktivnosti s ciljem prikupljanja sredstava za poboljšanje uslova života djece, ali i rada stručnog osoblja, kao i nabavke neophodne medicinske opreme, sredstva i materijale za edukativne i razvojne aktivnosti djece, za čime i danas imaju potrebu.

Saznajte više o Domu za lica sa invaliditetom iz Višegrada na: https://www.domvisegrad.com/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije