Društvo

Mozzart podržao predstavu Nebojše Šurlana u Banjaluci

Mozzart podržao predstavu Nebojše Šurlana u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | Mozzart podržao predstavu Nebojše Šurlana u Banjaluci

Monodrama glumca Nebojše Šurlana "Andrić: Moram da progovorim" premijerno je odigrana na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Ovaj autorski komad nastao je nakon dugogodišnjeg istraživanja literature, arhiva i intervjua koji govore o svakodnevnom životu nobelovca Ive Andrića. Nakon nekoliko decenija, glumac iz Beograda ponovo je zaigrao na daskama Narodnog pozorišta Srpske, a, osim publike, podršku mu je pružila i kompanija Mozzart.

"Velika zahvalnost kompaniji Mozzart bez čije pomoći ova moja premijera ne bi bila ovako uspešna. Zahvalan sam što su vodeći ljudi kompanije prepoznali da se radi o pravom pozorišnom događaju koji treba da podrže. Nadam se da ćemo i na budućim predstavama ostvariti saradnju. Zaista poštujem kompaniju koja podržava umetnike", poručuje glumac Nebojša Šurlan.

Pretpremijeru ove monodrame Šurlan je odigrao u julu u Domu kulture Studentski grad u Beogradu. Odlučio je, kaže, da premijerno izvođenje bude u Banjaluci jer je svoje prvo profesionalno angažovanje i ulogu ostvario na sceni Narodnog pozorišta.

"Bio sam stipendista banjalučkog pozorišta, igrao par predstava i, eto, posle toliko decenija ponovo sam stao na daske NP RS. Moram da priznam da je bilo i treme jer je mnogo moje rodbine bilo u publici, a ja sam napravio podužu pauzu od igranja u pozorištu. Međutim, reakcijom publike i aplauzom kojim sam ispraćen na kraju predstave jako sam zadovoljan", dodaje Šurlan.

Nebojša Šurlan je završio Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu u klasi Emira Kusturice, član je Udruženja filmskih umjetnika Srbije, a prvi profesionalni angažman je imao u Narodnom pozorištu Bosanske Krajine (sadašnje NP RS) sa glavnom ulogom u predstavi "Bogovi su umorni". Od tada su se uloge nizale, a njegova želja da ponovo zaigra u Banjaluci bila je sve veća. Podršku u ostvarenju tog cilja pružila mu je kompanija Mozzart, kao dokazani partner kulture, pa Šurlan najavljuje da će pozorišna publika u gradu na Vrbasu imati priliku da ga ponovo gleda na scenama banjalučkih teatara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije